Ontmoet Hector-dolfijnen in Akaroa

Ontmoet Hector-dolfijnen in Akaroa | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Akaroa
Omgeving Op zee
Duur 2-4 uur
Groepgrootte Maximaal 12 personen
Moeilijkheid Redelijke zwemconditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

In Akaroa kunt u zwemmen met een van ’s werelds kleinste dolfijnsoorten: de Hector-dolfijn. Deze dolfijn komt alleen voor in Nieuw-Zeeland. Tijdens het zwemmen komt u oog in oog te staan met dit intelligente en zeldzame dier, wat een onvergetelijke ervaring is.

Zwemmen met Hector-dolfijnen in Nieuw-Zeeland

Black Cat Cruises organiseert zowel zwemmen met dolfijnen als boottochten waarbij u diverse dieren kan bekijken in de vrije natuur. Bij het zwemmen met dolfijnen maakt u een twee en een half uur durende tocht door Akaroa Harbour. Op de boot is plaats voor slechts twaalf personen, zodat iedereen voldoende ruimte heeft in het water en meer kans heeft op een persoonlijke ontmoeting met de dolfijnen.

Ga mee met Black Cat Cruises in Akaroa en zwem met de Hector-dolfijnen

Ook draagt u een steentje bij aan de bescherming van deze dieren wanneer u een tocht maakt met deze organisatie. Een vast percentage van de verkoop van de tickets gaat naar diverse projecten die zich bezighouden met onderzoek naar en het beschermen van de Hector-dolfijnen.

Na de instructies gaat u met de boot het water op. De bemanning begint met het zoeken naar een groep dolfijnen en wanneer deze zijn gesignaleerd, krijgt u een signaal dat u het water in mag. Binnen een mum van tijd wordt u omringd door dolfijnen die nieuwsgierig zijn naar hun nieuwe speelkameraden. De dolfijnen zullen niet de enige zijn die capriolen uithalen. Hoe meer bewegingen u maakt in het water, hoe meer ze reageren. Snorkel en wetsuit wordt door de organisatie voorzien, alsook een warme douche achteraf.

Akaroa, het Franse dorp van Nieuw-Zeeland

Akaroa is een kustplaatsje in de buurt van Christchurch, dat gesticht is door Franse kolonisten in 1840. De invloed van de Fransen is nog aanwezig in het straatbeeld zoals Franse straatnamen. De haven van Akaroa, wat in feite de krater van een uitgedoofde vulkaan is, is tevens ook de thuisbasis van zeevogels en pinguïns. Vanuit de haven worden diverse boottochten georganiseerd waarbij u de dieren van dichtbij kunt bewonderen.

Akaroa ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is gesticht door Franse kolonisten.