Fiordland 17
Maori Panorama
PAP 3529
Te Urewera Treks 703
Fiordland 17
Maori Panorama
PAP 3529
Te Urewera Treks 703
Duurzaam reizen

Duurzaam reizen met TravelEssence

Reizen verrijkt de ziel, maar we weten ook allemaal dat toerisme een grote ecologische voetafdruk achterlaat. Gelukkig kan dit geminimaliseerd worden door bewuste keuzes te maken. Bij TravelEssence zijn we toegewijd aan de toekomst van milieuvriendelijk reizen; ons bedrijfsmodel en onze bedrijfsfilosofie zijn hierop afgestemd.

Reizen is een van de grootste industrieën ter wereld. In sommige landen werkt maar liefst 20% van de bevolking in het toerisme. Hierdoor komt het geld terecht bij lokale gemeenschappen, waardoor mensen in hun levensonderhoud kunnen voorzien en ervoor kunnen zorgen dat we de prachtige natuurlijke omgeving en wildlife van Australië en Nieuw-Zeeland kunnen blijven beschermen.

Bij TravelEssence gebruiken we een vooruitstrevende aanpak om de positieve impact van toerisme te vergroten.

Door te investeren in CO₂-compensatie en het ondersteunen van kleine en lokale bedrijven in het hart van hun gemeenschap, zorgen we ervoor dat de natuurlijke omgeving van Australië en Nieuw-Zeeland wordt beschermd, zodat we samen nog vele jaren kunnen genieten van deze prachtige gebieden.

Cultureel ritueel van de Aboriginals in Queensland Australië
We werken alleen samen met lokale gidsen en kleinschalige organisaties
© TravelEssence
Yellow-eyed penguin | New Zealand wildlife
Ontdek de natuurreservaten in Nieuw-Zeeland en Australië

Onze filosofie

TravelEssence is gepassioneerd over duurzaam reizen en heeft daarom een innovatieve aanpak ontwikkeld die lokale gemeenschappen in staat stelt hun natuurlijke omgeving te beheren en beschermen.

Hoewel elke reis een ecologische voetdruk achterlaat, hebben we stappen ondernomen om dit te verminderen en te compenseren. Wij streven ernaar dat elke reis met TravelEssence een duurzame impact heeft!

Dit doen we door de volgende stappen te ondernemen:

  • Ondersteunen van lokale ondernemingen door exclusief samen te werken met locals die kleinschalige accommodaties en activiteiten aanbieden
  • Bevorderen van duurzaam reizen door langer op één plek te blijven. We moedigen onze klanten aan om meer tijd door te brengen op minder locaties, wat direct bijdraagt aan het verminderen van CO₂-uitstoot
  • Kiezen voor het huren van auto's in plaats van campers of motorhomes, omdat auto's zuiniger zijn en daarmee een milieuvriendelijkere keuze vormen
  • Door uitsluitend samen te werken met kleinschalige accommodaties die ver van het massatoerisme liggen en voldoen aan milieunormen
  • Het compenseren alle CO₂-uitstoot van uw reis d.m.v. een CO₂-bijdrage, waardoor uw vakantie volledig CO₂-neutraal is. Als u ervoor kiest geen CO₂-bijdrage te leveren, nemen wij deze kosten voor onze rekening

"Wij compenseren al onze CO₂-uitstoot: die van alle vluchten en autoritten van klanten, maar ook die van onze bedrijfsactiviteiten (en dat x2)."

Andrew Morten, oprichter TravelEssence

Uw vakantie is CO2-neutraal

Bij TravelEssence zijn we ons heel bewust van de ecologische impact van vliegreizen. Om de ecologische voetafdruk van uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te minimaliseren, zorgen we ervoor dat alle CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd, zodat uw vakantie volledig CO₂-neutraal is.

Wij compenseren niet alleen de CO₂-uitstoot van uw langeafstandsvluchten, maar ook die van binnenlandse vluchten en gereden kilometers met uw huurauto. Dit doen we door samen te werken met gerenommeerde klimaatbeschermingsprojecten. Daarnaast kiezen we er bewust voor om samen te werken met kleinschalige, lokale accommodaties die zich ver van het massatoerisme bevinden en sterk inzetten op natuurbehoud en voor het milieu.

Bent u benieuwd hoe we uw vakantie precies compenseren? Lees verder voor meer informatie!

Wilt u meer te weten komen?

Leer meer over duurzaam reizen

Geïnteresseerd in het duurzamer maken van uw reis? Neem contact met ons op en ontdek hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen en toch het beste van Australië en Nieuw-Zeeland kunt ervaren. Ons team staat klaar om u persoonlijk advies te geven en u te helpen bij het plannen van uw reis. Uiteraard, altijd rekening houdend met het milieu.