Andrew onno ebru podcast episode 4
Andrew onno anne podcast episode 6
Andrew onno maarten podcast episode 2 cbs
Andrew onno podcast episode 1
Andrew onno ebru podcast episode 4
Andrew onno anne podcast episode 6
Andrew onno maarten podcast episode 2 cbs
Andrew onno podcast episode 1
PRIKKELENDE GESPREKKEN OVER REIZEN IN EEN NIEUWE TIJD

Podcast: The Essence of Travel

The Essence of Travel is een podcast over reizen in een nieuwe tijd. Presentator Onno Aerden (publicist en communicatieadviseur) en gastheer Andrew Morten (Nieuw-Zeelander en oprichter van reisorganisatie TravelEssence) hebben een vrolijk onderhoud met een kenner van de reiswereld. Ze praten een klein uur lang over ervaringen onderweg en de laatste trends en ontwikkelingen in de branche. En over de vraag hoe duurzaam toerisme er precies uit gaat zien. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

Heeft u vragen of opmerkingen, stuur een email naar podcast@travelessence.nl

#15 Reisondernemer Arielle de Wit: 'Toerisme kan veel goeds brengen'

Arielle de Wit organiseert kleinschalige reizen naar en in Zuidoost-Azië. Daarbij draait het om bewustzijn van de omgeving en interactie met de lokale bevolking. Met Andrew Morten, oprichter van reisorganisatie TravelEssence, en Onno Aerden, publicist en communicatieadviseur, praat ze over duurzaam reizen, samen vuilnis rapen op een tropisch strand en het geluk van slow travelling. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#14 Reisjournalist Sander Groen: 'Treinreizen komt helemaal terug'

Reisjournalist Sander Groen bezocht de afgelopen twintig jaar voor zijn werk tachtig landen. In de Volkskrant publiceerde hij onder meer over reizen na corona: minder vliegen, meer treinen en dichterbij. Met Andrew Morten, oprichter van reisorganisatie TravelEssence, en Onno Aerden, publicist en communicatieadviseur, praat hij over zijn geweldige reiservaringen, vliegschuld en de vakantie-paradox. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#13 Reisondernemer Caroline de Greeff: 'Vliegen moet gewoon duurder worden'

Reizen met een kleine voetafdruk, kan dat wel? Sierra Leone, Ethiopië: Caroline de Greeff organiseert reizen naar landen waar de gemiddelde toerist niet meteen aan denkt. De oud-voorzitter van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties pleit in gesprek met Andrew Morten, oprichter van reisorganisatie TravelEssence, en Onno Aerden, publicist en communicatieadviseur, voor een volstrekt andere manier van reizen. Niet langer per vakantiecharter naar resorts, maar ouderwets op avontuur. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#12 Familiereizen-expert Michiel Mandigers: 'Down Under is óók een gezinsbestemming'

Hij regelt familiereizen die nét even anders zijn: dat je een bushmaal eet met een Aboriginal-gids in de wilde natuur van Australië. Michiel Mandigers is te gast bij zijn collega, oprichter van reisorganisatie TravelEssence Andrew Morten, en Onno Aerden, publicist en communicatieadviseur. Over kindvriendelijke vakanties, het juiste reistempo en de horror van toeristisch filerijden in een camper. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#11 Online campingbaas Hugo van Donselaar: 'Wij gaan niet per boeking een boom planten'

Hugo van Donselaar is oprichter en eigenaar van de boekingssite voor kampeerders Campspace. Andrew Morten en Onno Aerden praten met de reisondernemer, over 'stad-ontvluchters', 'outdoor experiences' en de vanzelfsprekende duurzaamheid van kamperen. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#10 Reisondernemer Nathalie D'Alessandro: 'Duurzaamheid is bestaansrecht van kleine reisondernemers'

Hoe kleine reisorganisaties de toekomst zien. Nathalie D'Alessandro is woordvoerder van de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Zij praat met Andrew Morten en Onno Aerden over de problemen en de veerkracht van de honderden kleine reisondernemers in Nederland. Andrew lanceert zijn plan voor een Green Deal. Vast onderdeel: The Vegemite Moment.

#9 ANVR-baas Oostdam: 'Reiziger, de staat garandeert je geld, boeken maar!'

Als baas van brancheorganisatie ANVR beleeft Frank Oostdam de moeilijkste tijd uit zijn carrière. Openhartig gesprek met Andrew Morten en Onno Aerden. Over de plicht van de overheid om alle reiskosten te betalen, het lastige lobbyen in Den Haag en honderden reisondernemers bij wie het water aan het de lippen staat.

#8 Schrijver Philip Dröge: "Ik hou niet die Gringo trail"

Auteur en reisjournalist Philip Dröge wilde vroeger 'International Man' worden die van vliegtuigtrappen zou afdalen om telkens nieuwe continenten te verkennen. Hij werd succesvol auteur en kon voor zijn boeken en als journalist voor National Geographic alsnog de wereld over. Hij praat met Andrew Morten en Onno Aerden over de inspiratie die wereldreizen kan bieden voor schrijvers.

#7 Reisondernemer Andrew Morten: “Corona legt zwakke businessmodellen bloot”

Het zijn roerige tijden voor de reisbranche. Nogal wat bedrijven hebben moeite om het hoofd boven water te houden. En er is gedoe rond de vouchers die het afgelopen jaar zijn uitgegeven. Andrew Morten (oprichter van reisorganisatie TravelEssence) geeft zijn ongezouten mening over winnende en verliezende bedrijfsmodellen, de Europese corona-pas en een falende regering. Een enerverend gesprek tussen Andrew en de presentator: publicist en communicatieadviseur Onno Aerden.

#6: Duurzaamheids-expert Anne de Jong: “Reizen zonder ecologische voetafdruk? Dat kan prima!”

Anne de Jong beoordeelt met haar organisatie of reisorganisaties duurzaam zijn. Met podcastmakers Onno Aerden (publicist en communicatieadviseur) en Andrew Morten (oprichter van reisorganisatie TravelEssence) praat ze over de moeilijkheden van, en de mogelijkheden voor een nieuwe, aantrekkelijke manier van reizen. En natuurlijk het vaste onderdeel The Vegemite Moment!

#5 Tim van Oerle van Natuurhuisje.nl: “Wij zijn de paracetamol van de reisbranche”

Aan tafel: Tim van Oerle. Vogelaar, natuurliefhebber, milieueconoom en ondernemer. Met zijn snelgroeiende bedrijf Natuurhuisje.nl koppelt hij internetmarketing aan duurzaam toerisme. Hij gaat in gesprek met presentator Onno Aerden (journalist en schrijver) en gastheer Andrew Morten (oprichter TravelEssence). Over hoe hij de wereld gaat veroveren met huurhuisjes buiten de stad en het geluk om een zeldzame vogel te spotten.

#4 Publicist Ebru Umar: “Even helemaal weg, dat heeft me enorm geholpen”

Columnist en publicist Ebru Umar vertelt openhartig over de liefde voor, en haar noodgedwongen vertrek uit haar moederland Turkije. Aan presentator Onno Aerden (journalist en schrijver) en gastheer Andrew Morten (oprichter TravelEssence) vertelt ze ook over haar reizen naar Nieuw-Zeeland en het genot om even helemaal weg te zijn.

#3 Luchtvaartjournalist Menno Swart: “Ik wist als eerste dat de koning naar Griekenland ging”

Onno Aerden (journalist en schrijver) en gastheer Andrew Morten (oprichter TravelEssence) ontvangen Menno Swart in de studio, luchtvaartjournalist en co-host van de luchtvaart-podcast The Mic High Club. Hij zorgde ervoor dat de Koning najaar 2020 terug moest komen van zijn vakantie in Griekenland. Ze praten over die geruchtmakende affaire en over de rol van luchtvaart in een nieuwe tijd.

#2 CBS-cijferkenner Maarten Bloem: “Na corona: gewoon weer massaal eropuit”

In deze aflevering staan de cijfers centraal. Maarten Bloem is onderzoeker en toerisme-woordvoerder van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hij praat met Onno Aerden (publicist en communicatieadviseur) en gastheer Andrew Morten (oprichter van reisorganisatie TravelEssence) over de vakantiegewoonten van de Nederlander vóór corona – en kijkt vooruit naar straks, als we weer mogen. En ook Maarten wordt geconfronteerd met The Vegemite Moment!

#1 Reisondernemer Andrew Morten: “Met z’n allen naar de Turkse kust, dat is straks wel voorbij”

Een nieuwe podcast vraagt om een nadere kennismaking met gastheer Andrew Morten, oprichter van reisorganisatie TravelEssence. Presentator Onno Aerden, publicist en communicatieadviseur, bevraagt Andrew over zijn jeugd Down Under, zijn eigen reiservaringen, zijn landing in Nederland, zijn bedrijf en vooral over zijn visie op ‘reizen in een nieuwe tijd’: kleinschaliger, duurzamer en spannender.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.