Praktische informatie over Australië

Praktische informatie over Australië | TravelEssence

Door de vele contrasten, een oppervlakte van bijna 7,7 miljoen vierkante kilometer en drie tijdzones is het niet gek dat Australië op de zesde plek staat van grootste landen ter wereld. Niet alleen qua omvang is Australië groots, ook qua natuur en dierenleven is het een land van extremen. Denk hierbij aan berggebieden, regenwouden, kustgebieden, rivieren, heuvellandschappen, koraalrif en woestijnvlaktes. Wij delen graag meer informatie over Australië en haar extremen met u.

Nederland past 185 keer in Australië

Ondanks de grootte van Australië, waar Nederland maar liefst 185 keer in past, is het inwoneraantal niet zo groot. Met 24 miljoen inwoners heeft Australië namelijk maar zeven miljoen meer inwoners dan Nederland. Het grootste deel van de bevolking woont in het zuidoosten van het land en dichtbij de kust. Hier vindt u ook de grootste steden in Australië, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane en Adelaide. Er zijn dus veel dunbevolkte stukken land, waar de natuur zijn gang heeft kunnen gaan en waardoor verschillende natuurverschijnselen zijn ontstaan.

Onder de inwoners van Australië zijn twee culturen te onderscheiden, namelijk de Britse cultuur en de eeuwenoude Aboriginal cultuur. De Aboriginals vormen slechts 1% van de bevolking, iets wat vroeger wel anders was. Zij zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië en zien zichzelf als de bewaarders van de geheimen van de natuur. Gebieden als The Red Centre en het noorden van Australië zijn plekken waar u vandaag de dag kennis kunt maken met de Aboriginals.

Meer praktische informatie over Australië

Wist u trouwens ook dat Australië maar liefst 500 nationale parken heeft en dat meer dan 90% van het land bestaat uit natuurgebieden? Genoeg bezienswaardigheden in Australië dus. Meer over de natuur, de beste reistijd en praktische informatie over Australië vindt u op onderstaande pagina’s.