Bali hut stopover premium economy2
Bali hut stopover premium economy2
Ideaal om de lange vlucht te onderbreken

Stop overs

Australië ligt aan de andere kant van de aardbol, maar u kunt er binnen 24 uur op uw bestemming zijn. Toch is het veel beter en gezonder de reis halverwege te onderbreken, bijvoorbeeld in Hong Kong of Singapore. Maar dat kan ook op Fiji, op de Cook Eilanden, in Los Angeles of in San Francisco. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid een rond-de-wereld-ticket aan te schaffen waarmee u op diverse plaatsen in het Verre Oosten, op de eilanden in de Stille Oceaan en in de VS de reis kunt onderbreken.

Een Stop-over is niet alleen een ideale mogelijkheid om uw reis nog afwisselender en interessanter te maken, ook kunt u na een lange vliegreis even lekker bijkomen zodat u daarna fris aan de rest van uw reis kunt beginnen en u niet uitgeput aankomt in Australië. Wij raden aan om een of twee nachten te blijven voordat u verder reist. Uiteraard kunt u ook langer blijven wanneer u graag wat meer van de omgeving wilt meekrijgen.

© Simon zhu

Hong Kong

Met meer dan zeven miljoen inwoners is Hong Kong een echte metropool die zeker een bezoek waard is. De stad grenst aan de Zuid-Chinese Zee en vormt het hart van een gebied dat uit 236 eilanden bestaat. Alleen al de stad is zo groot dat u er gemakkelijk meerdere dagen op uit kunt trekken.

"Mijn favoriete stop over locatie is Hong Kong. Het heeft ouderwetse Chinese wijken gecombineerd met een moderne, westerse invloed."

Nicole, reisadviseur

Cook Eilanden

Rarotonga

Ontsnap naar een tropisch paradijs, de grootste van de Cookeilanden, Rarotonga. De Cook Eilanden, een juweeltje in de Stille Zuidzee, is een archipel van 15 eilanden die zijn gevormd door vulkanische activiteit en koraalgroei. De thuisbasis van de internationale luchthaven, de hoofdstad van de eilanden met de meeste bevolking, deze plek zal zeker indruk op u maken! Met een omtrek van 32 kilometer kunt u het eiland gemakkelijk te voet, met de bus of scooter verkennen.

Atui

Het op twee na grootste eiland van de Cookeilanden is Atiu, op 45 minuten vliegen van Aitutaki en Rarotonga. Het eiland is omgeven door een zes meter hoog koraalrif, de 'Makatea'. In het midden van het eiland ligt een 70 meter hoge heuvel met een platte top. Hier vindt u vijf kleine dorpjes; Teenui, Mapumai, Ngataierua, Areora en Tengatangi.

Met slechts 400 inwoners, een paar cafés en weinig verkeer is Atiu een tropisch paradijs voor ontdekkingsreizigers. De vriendelijke lokale bevolking leeft voornamelijk van landbouw en visserij. Drink een 'Bush Bear' met een local en wissel verhalen uit over uw eigen land en gebruiken. Een paradijs voor vogelaars - het eiland herbergt een verscheidenheid aan unieke vogels, zoals de 'Kopeka-vogel'.

Stunning Beach on Cook Islands | Stopover holiday Australia
Plan een tussenstop op een tropisch paradijs

Fiji

Fiji is een waar paradijs. Met turquoise lagunes, kristalhelder water, zandstranden en koraalriffen. Deze tropische hemel wordt vaak de ‘Parel van de Zuidzee’ en het vriendelijkste paradijs ter wereld genoemd. Verken met regenwoud bedekte bergen, weelderige tropische vegetatie en pittoreske dorpjes.

Malolo Lailai is het op twee na grootste eiland en het meest ontwikkeld. Het is het toeristische centrum van de Fiji-eilanden en een ideale plek om te ontspannen en te genieten. De onderwaterwereld rond de eilanden is uniek met prachtige koraalformaties, onderwatertunnels en grotten en overwoekerde scheepswrakken.

Fiji beach | Stopover holiday Australia
Luieren in een hangmat op Fiji

Singapore

Singapore, het beste van Zuidoost-Azië. Een paradijs voor winkelliefhebbers, deze plek biedt onderdak aan meer dan vijf miljoen mensen. Een groene, schone en veilige stad om te bezoeken met tal van activiteiten om u te vermaken. Singapore Airport is een van de beste luchthavens ter wereld, een wereld op zich waar zoveel te zien en te doen is.

Bewonder de spectaculaire lichtshow in Singapore
© TravelEssence

Bali

Bali heeft voor ieder wat wils. Cultuur, natuur, ontspanning en totale rust. Een tropisch paradijs, een eiland met een eeuwenoude cultuur, weelderige natuur en stranden. Bezoek voor prachtige natuur het nationale park Bali Barat. Of verken rijstvelden en tempels. Een ideale locatie voordat u aankomt op uw droombestemming.

Ontspan en kom tot rust op uw stop over bestemming

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een tussenstop? Neem dan gerust contact met ons. We delen graag onze lokale kennis met u.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.