Uw unieke rondreis door Australië

Vakantie Australië | Uw unieke reis door Australië

Welkom in Australië

Welkom in het land van koala's, kangoeroes, wallabies en walvissen. In het land van eindeloze Outbacks en majestueuze regenwouden. Waar hagelwitte stranden aan uw voeten liggen. Waar de azuurblauwe zee een unieke onderwaterwereld aan u openbaart. En natuurlijk: van harte welkom bij de Australiërs.

Zoekt u een unieke rondreis door Australië?

Het ontdekken van Australië begint bij de Australiërs. Gastvrije locals, die u met open armen ontvangen. Waar u ook tijdens uw vakantie in Australië logeert of welke plek u ook bezoekt, ze zijn allemaal uniek én: u voelt zich er gemakkelijk thuis.

Australiërs zijn trots op hun land. Ze verzorgen het met liefde en delen het graag met u. Zij kennen de cultuur en de geschiedenis Australië als geen ander. Tijdens uw bezoek vertellen ze u er graag over. Zij wijzen u de weg naar unieke plekken, waar het massatoerisme niet komt. Dat maakt iedere dag van uw vakantie in Australië even bijzonder. Ongeacht of u nu drie weken of drie maanden te besteden hebt.

Zien hoe de natuur in Australië zich herstelt na de bosbranden? Bekijk het onderstaande filmpje.

Wilt u meer video's over het herstel na de bosbranden zien? Deze vindt u hier

Ontdek Australië

“The Land Down Under” is letterlijk en figuurlijk de andere kant van de wereld. Alles gaat er anders. Van de zomer in december, tot het links rijden op de weg. Van het vriendelijke “G’daaay maait, howyagoin?” van de locals, tot het geluid van een vogel dat u nog nooit eerder heeft gehoord. Van de kangoeroes die zich tegoed doen aan uw gazon, tot de walvissen die een sprongetje van plezier uit het water maken.

Blue Mountains Three Sisters Panorama

Nationale parken

Wereldwijd gezien spant Australië echt de kroon als het gaat om het aantal nationale parken. Wist u dat Australië meer dan 500 nationale parken heeft? Samen is dit goed voor miljoenen hectares. Ieder nationale park heeft zijn eigen karakter en unieke kenmerken.
Lees verder
Southwest National Park Bathurst Harbour Aerial Paul Fleming129799

Regio's in Australië

Doordat Australië zo ontzettend groot is, kent het land verschillende klimaten, seizoenen en uiteenlopende landschappen. Australië is verdeeld in zes staten en twee territoria, die elk hun eigen diversiteit en schoonheid hebben.
Lees verder
Steden in Australië

Steden in Australië

Verreweg de meeste inwoners van Australië wonen in de grote steden. In totaal zijn er dertig grote steden, waarvan vijf steden met meer dan een miljoen inwoners. Iedere stad heeft zijn eigen kenmerken, wat Australië tot een veelzijdig land maakt.
Lees verder

Bezienswaardigheden in Australië

Het oudste regenwoud ter wereld, het Great Barrier Reef en de stranden bij Mission Beach zijn slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die u tijdens uw rondreis door Australië aan kunt doen. Zo staat het zuidoosten van Australië bekend als dé plek voor wijnkenners, dankzij de uitgestrekte wijngebieden, waar u naar hartelust wijn kunt proeven en meer over de historie van de streek kunt leren.

Meer te weten komen over wat James Cook voor de Australische geschiedenis heeft betekend, u onderdompelen in de surfcultuur langs de oostkust, of juist ontsnappen aan het drukke leven en afreizen naar de verlaten gebieden van Australië? U kunt het allemaal ontdekken tijdens uw unieke vakantie in Australië. Of u nu van zuid naar noord reist, van oost naar west of andersom, onze reisadviseurs zorgen voor een reis die bij uw wensen past.

Australië reizen met TravelEssence

Bent u klaar om Australië te ontdekken? Onze reisadviseurs ontwerpen graag uw vakantie voor u, maar vooral ook met u. Zodat uw vakantie naar Australië een reis wordt die aan uw dromen voldoet. Profiteer van onze kennis over het land en ons brede aanbod in kleinschalige accommodaties en activiteiten. Stel uw eigen, unieke reis met ons samen. Zo wordt uw rondreis door Australië een ervaring om nooit te vergeten.

Individuele rondreis door Australië

Individuele reizen naar Australië

Door te verblijven bij kleinschalige accommodaties, bed & breakfasts en boetiek lodges voelt u zich tijdens een individuele rondreis door Australië nooit alleen. U bent een gast én een vriend voor onze hosts. Zij kennen de omgeving als geen ander en laten deze graag aan u zien. Laat u inspireren door de locals op uw individuele reis door Australië.
Lees verder
Rondreis door Australië met z'n tweeën

Reizen met z'n tweeën door Australië

Door te verblijven bij kleinschalige accommodaties, bed & breakfasts en boetiek lodges voelt u zich tijdens een individuele rondreis door Australië nooit alleen. U bent een gast én een vriend voor onze hosts. Zij kennen de omgeving als geen ander en laten deze graag aan u zien. Laat u inspireren door de locals op uw individuele reis door Australië.
Lees verder
Australien: Reisen mit Kindern Reizen - Unterwegs im Outback

Reizen met kinderen naar Australië

Een reis naar Australië te ver weg met kinderen? Niets is onmogelijk! Australië zit vol met bijzondere dieren en prachtige activiteiten, ideaal voor uw kinderen. Uw reis met kinderen dient in het teken te staan van een rustig reistempo, voldoende ruimte en activiteiten.
Lees verder

Voorbeeldreizen Australië

Praktische informatie over Australië

Australië heeft maar liefst drie verschillende tijdzones. Het land is niet alleen qua omvang groots, maar ook qua natuur en dierenleven is het een land van extremen. Wist u dat Nederland in omvang maar liefst 185 keer in Australië past? Ook bestaat het land voor meer dan 90% uit natuurgebieden. Ga goed voorbereid op reis naar Australië om onverwachte verrassingen te voorkomen.

Beste reistijd voor Australië

De beste reistijd

Doordat Australië zo ontzettend groot is, kent het land verschillende klimaten en seizoenen. Door deze grote verschillen is het op elk gewenst moment van het jaar mogelijk om naar Australië te reizen. Afhankelijk van de regio waar u naar toe wilt.
Lees verder
Alles over uw paspoort en visum voor Australië

Visum en paspoort

Zodra u in Australië bent aangekomen, wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. U wilt niet te horen krijgen dat u het land niet in mag omdat uw papieren niet op orde zijn. Daarom is het van belang om uw visum en de geldigheid paspoort of reisdocumenten niet te vergeten.
Lees verder
Eten en drinken in Australië, El Questro

Eten en drinken

Behalve het typische bush food van de Aboriginals heeft Australië geen typische gerechten. De Australische keuken is een mengelmoes van internationale invloeden. Migranten vanuit de hele wereld hebben hun stempel gedrukt op de Australische gastronomie.
Lees verder

Vliegen naar Australië

De vliegreis naar Australië lijkt enorm lang en daar kunt u tegenop zien. Maar wist u dat u al binnen een dag in Australië kunt zijn? Veel mensen kiezen er echter voor om wat rustiger aan te reizen en maken een tussenstop in bijvoorbeeld Hong Kong. Wat uw wensen ook zijn, u kunt ze met uw TravelEssence reisadviseur bespreken, zodat u zorgeloos en comfortabel aan uw reis naar Australië kunt beginnen.

Dit zijn de beste plekken in het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappijen

TravelEssence werkt met een beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen. Allen A-merk. De door onze gekozen maatschappijen bieden comfortabele stoelen, elk met een eigen televisie en de meeste beenruimte. Daarnaast profiteert u van de beste service en veiligheid.
Lees verder
Voorbeeldroutes Australië Cathay Pacific

Voorbeeldroutes

Er zijn diverse vluchtroutes mogelijk om in Australië te komen. Daarnaast hebben we vaak specials en aanbiedingen, waarvan u kunt profiteren. Onze reisspecialisten kunnen u hierover informeren tijdens de bespreking van uw reisplannen.
Lees verder
Aqua  Luna  Hong  Kong Harbour City

Stop overs

Voor veel mensen is het prettig om de lange vliegreis te onderbreken met een tussenstop, bijvoorbeeld in Hong Kong of Singapore. De stop over is ideaal om uw reis nog afwisselender en interessanter te maken. U kunt rustig bijkomen om goed uitgerust en fris in Australië aan te komen.
Lees verder