2 Sydney Aerial 1
Australien kundenerfahrung sydney mrsmacquarieschair
Ontdek de gezelligheid in de grootste stad van Australië

Sydney

Sydney is met zijn 3,5 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. De stad is groots, dynamisch en kosmopolitisch, maar ook gezellig en uitnodigend. Sydney is bij uitstek een multiculturele stad, want de inwoners stammen af van maar liefst 140 verschillende nationaliteiten.

Bezienswaardigheden

Een van de beroemdste bezienswaardigheden is de Harbour Bridge, die het centrum met Noord-Sydney verbindt. U kunt de brug beklimmen onder de leiding van ervaren gidsen, een avontuur van ongeveer 3 uur, waarbij u zeker geen last moet hebben van hoogtevrees. Ook is het zeer aan te raden om een bezoek te brengen aan het oude stadsdeel ‘The Rocks’. Dit is de plek waar ruim twee eeuwen geleden de eerste kolonisten aan land stapten. Andere bezienswaardigheden zijn het iconische Opera House, de ruim 300 meter hoge Space Tower, de monorail in de binnenstad en de prachtige haven, die tot de mooiste van de wereld behoort. Na alle activiteiten kunt u lekker bijkomen in een van de vele parken, want Sydney is ook een uitgesproken groene stad.

Wie kent het niet: het Opera House in Sydney
Geniet van fenomenale zonsondergangen

Omgeving

Behalve de stad zelf is ook de omgeving van Sydney zeer de moeite waard. Er zijn tal van uitgestrekte, schone stranden. Ten noorden van de stad ligt Hunter Valley, een bekend wijngebied en meer naar het westen verrijzen de toppen van de Blue Mountains. Deze bergen danken hun naam aan de blauwe gloed waarin ze vrijwel permanent gehuld zijn.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.