MHP 8378 Kaikoura Canterbury Miles Holden
L387 Aoraki Mount Cook National Park Canterbury Rob Suisted
nz-mid-canterbury-cottage-outdoors-flyfish-partner-accommodation-very-comfortable
MHP 8378 Kaikoura Canterbury Miles Holden
L387 Aoraki Mount Cook National Park Canterbury Rob Suisted
nz-mid-canterbury-cottage-outdoors-flyfish-partner-accommodation-very-comfortable
Maak eindeloze wandelingen door de bergen of vaar tussen de dolfijnen en walvissen...

Canterbury

Canterbury is een groot gebied dat zich uitstrekt van de Zuidelijke Alpen tot aan de oostkust. In het binnenland tekenen zich, met sneeuw bedekte bergen, scherp af tegen de helderblauwe hemel. In de bergen ontspringen machtige rivieren als de Rakaia, Waimakariri en Waiau die zich een weg banen door de vlakte. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de smeltende sneeuw veranderen deze rivieren van lieflijke stromen in woeste watermassa’s.

Canterbury countryside road
Ervaar het prachtige heuvelachtige landschap van Canterbury
Het landschap van Aoraki/Mount Cook National Park
In Aoraki Mount Cook National Park heet u een spectaculair uitzicht op de bergen
© Rob Suisted

De weg door het binnenland, aan de voet van de bergen is vaak rustig, de natuur is spectaculair en een bezoek aan de bergpassen is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Na een dagje wandelen in de bergen kunt u lekker bijkomen bij Hanmer Springs. Hanmer Springs is een geothermisch kuuroord met warmwaterbronnen waarin u heerlijk kunt ontspannen.

Kaikoura

In het noorden van Canterbury ligt Kaikoura, wat kreeftenmaaltijd betekent in het Maori. In dit gebied lopen de berghellingen steil af in de richting van de zee. Deze daling zet zich voort onder water en zo is de Kaikoura-trog gevormd. Deze trog is erg in trek bij walvissen, dolfijnen en andere zeedieren die er komen om zich te voeden en te paren. De streek is uitermate geschikt om dieren in de vrije natuur observeren, vanaf het land, op zee of vanuit de lucht. Kijk hiervoor bij onze activiteiten.

Een walvis van bovenaf gezien in Kaikoura Nieuw-Zeeland.
Heeft u al eens een walvis gezien in Kaikoura?
© TravelEssence
Swim with dolphins in Kaikoura's nutrient-rich waters
Dreams can come true: ga zwemmen tussen de dolfijnen

Van Kaikoura naar Abel Tasman

De rit van Kaikoura over State Highway 1 naar het noorden voert voor een groot deel langs de ruige oostkust met rechts van u de zee en uitgestrekte stranden en links hoog oprijzende bergtoppen. Voorbij Seddon verandert het landschap ingrijpend. Door een vriendelijk heuvelland bedekt met wijngaarden rijdt u naar Blenheim, de grootste stad van de regio Marlborough in de Wairau Valley.

Wijnstreek

In deze omgeving, de grootste wijnstreek van Nieuw-Zeeland, worden beroemde wijnen gemaakt zoals sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir. Er zijn ca. 50 wijnbedrijven en in februari wordt er een groots opgezet wijnfestival georganiseerd. Veel van die bedrijven zijn te bezichtigen, maar u kunt ook terecht In het Brancott Visitor Centre ten zuiden van Blenheim voor proeverijen en een audiovisuele show waarin het hele proces van de wijnproductie wordt uitgelegd.

Marlborough Sounds

Onderweg van Blenheim naar Nelson passeert u het gebied van de Marlborough Sounds, een gebied met talloze baaien, zeearmen en inhammen dat u vanuit Picton of Havelock kunt verkennen. Huur een boot, een kajak of een fiets en ga erop uit. Bent u een wandelaar, dan moet u beslist te voet de Sounds in; er zijn allerlei wandelroutes met de beroemde Queen Charlotte Track als de langste (67 kilometer).

Nelson

De stad Nelson, gezellig en levendig, met veel terrassen, markten en festivals, staat in heel Nieuw-Zeeland bekend om zijn heerlijke klimaat, als centrum van kunst en kunstnijverheid en als uitvalsbasis voor het Nelson Lakes National Park en het Abel Tasman National Park. Dat laatste is weliswaar het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar het heeft veel te bieden aan natuurschoon, flora en fauna.

Goudgele stranden

Wandelen over korte of langere afstand, kajakvaren langs de kust, zwemmen en snorkelen vanaf de mooie stranden, u zult zich hier beslist niet vervelen. En een kijkje in de kustplaatsjes ten westen van Nelson zoals Motueka en Kaiteriteri met zijn goudgele stranden of in de duinen van Farewell Spit is ook de moeite waard.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.