Nz solo sup wanaka lake
Nz solo sup wanaka lake
Van berg beklimmen, waterskiën tot hiken, hier kunt u het allemaal beleven

Lake Wanaka

In het westelijk deel van Otago ligt Lake Wanaka met in het zuiden de gelijknamige plaats. Wanaka is een levendig centrum met vele restaurants en uitgebreid amusement. U kunt bijvoorbeeld een cruise maken op het meer of een bezoek brengen aan wijnhuizen in de omgeving waar u ook heerlijke wijn kunt proeven. Het meer is erg in trek bij zeilers, vissers en waterskiërs. In het nabijgelegen nationale park Mount Aspiring kunt u heerlijk wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken.

Van Wanaka naar Westport

Wanaka en het gelijknamige meer zijn populair vanwege de mooie omgeving en als centrum van sportieve activiteiten met de indrukwekkende toppen van het Mt Aspiring National Park als decor. Wanaka ligt centraal op het Zuidereiland en u kunt er letterlijk alle kanten uit. Een mooie route met onderweg heel wat hoogtepunten van het Zuidereiland is die naar Westport aan de noordoostkust. Tussen Lake Wanaka en Lake Hawea door rijdt u naar het noorden over State Highway 6 richting de 563 meter hoge Haast-pas. Als u hier naar links de Jackson Bay Road neemt, komt u in het grootste wetlandsgebied van Nieuw-Zeeland. Er leven hier veel verschillende vogelsoorten en u hebt kans pelsrobben en pinguïns te spotten. De reis gaat verder in noordelijke richting langs de kust met als hoogtepunten de Fox- en de Franz Josef-gletsjer in het Westland National Park.

Wanaka is the ultimate base to explore the Southern Alps
Ontdek het prachtige Wanaka Lake
Een speedboot vaart door het gletsjerwater nabij Wanaka
Ga op avontuur op een jet boat over het meer

De Franz Josef-gletsjer is de beroemdste van de twee. Zowel bij Fox als bij Franz Josef kunt u tochten maken over de gletsjer, waarbij u bijvoorbeeld per helikopter op de gletsjer wordt afgezet voor een korte of langere voettocht. Maar ook korte wandelingen vanaf de voet zijn mogelijk. Neem ook een kijkje bij het wonderschone Lake Matheson, 6 kilometer ten westen van de Fox-gletsjer. Op rustige en heldere ochtenden weerspiegelen Mt Cook en Mt Tasman zich in het meer, vandaar de bijnaam “Mirror Lake”. Op weg naar het noorden passeert u Ross, centrum van de goudwinning, en Hokitika, bekend vanwege de jade (greenstone) die er gevonden wordt. De volgende plaats op uw route is het gezellige Greymouth, eindpunt van de trein TranzAlpine Express vanuit Christchurch. Bij Punakaiki mag u de Pancake Rocks in het Paparoa National Park beslist niet missen. Vanaf het Visitor Centre voert een pad naar Dolomite Point waar u deze als pannenkoeken op elkaar gestapelde rotsen kunt bewonderen. De kust in deze omgeving behoort tot de mooiste en ruigste van Nieuw-Zeeland. Uw reis eindigt in Westport, bekend van de steenkolenwinning. In Tauranga Bay/Cape Foulwind bij Westport kunt u een kolonie pelsrobben van dichtbij observeren.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.