Nz new chums beach viewpoint coromandel 2 iphone itinerary
Coromandel 1252
Nz hot water beach coromandel
Wandel over paradijselijke stranden of door prachtige bossen

Coromandel in Nieuw-Zeeland

Door de paradijselijke stranden, bosrijke omgeving, vulkanische activiteiten en avontuurlijke wandelpaden is de Coromandel een favoriete plek onder de Nieuw-Zeelanders. Maar niet alleen zij brengen hier graag een weekend door, ook reizigers hebben het schiereiland ontdekt. Wat dacht u bijvoorbeeld van het graven van uw eigen spabad of wandelen naar een waterval door een bos vol met kauri-bomen?

Waar ligt de Coromandel?

Het schiereiland ligt op zo’n drie uur rijden van Auckland in de regio Waikato op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Vanuit Auckland ligt de Coromandel aan de overkant van de Golf van Hauraki. Met een lengte van zo’n 85 kilometer is het schiereiland de scheidingslijn tussen de Golf van Hauraki en de oceaan. De Coromandel is een dunbevolkt stuk Nieuw-Zeeland met veel baaien, witte zandstranden, eilanden, een heuvelachtig landschap en subtropisch regenwoud. Het water is er helderblauw en u vindt er de Nieuw-Zeelandse kerstbomen, genaamd Pohutukawa-bomen. De bomen hebben deze bijnaam door de groene bladeren met in het goede seizoen rode bloemen.

U vindt hier paradijselijke stranden
Geniet van schitterende uitzichten

Bezienswaardigheden in de Coromandel

Zwemmen, kajakken en fietsen zijn slechts een aantal activiteiten die u kunt ondernemen in de Coromandel. Wandelpaden leiden u naar rotspartijen waar u geniet van het uitzicht, een favoriete surfplek is Wangamata en het binnenland kent veel bossen met verschillende vogelsoorten. Wilt u in de bossen verblijven, dan kan dat in een van de drie villa’s van David en Yaning.

Maar er zijn ook unieke bezienswaardigheden. Zo zijn de dorpjes als Whitianga en Coromandel Town gezellige plekken waar u verschillende musea en studio’s van kunstenaars vindt. Maar ook Cathedral Cove, Hot Water Beach en Waiau Falls en Kauri Grove zijn een bezoek waard.

Cathedral Cove

Cathedral Cove is een rotspartij met een natuurlijke rotsboog die ontstaan is door de golven. U kunt alleen onder deze boog doorlopen als het eb is. Verder is Cathedral Cove te bezoeken per boot of te voet. Kiest u ervoor om hierheen te wandelen? Dan wandelt u in twee uur vanuit Hahei naar dit natuurverschijnsel. Voor een kortere wandeling parkeert u uw auto op de parkeerplaats Grange Rd South en wandelt u in een half uurtje naar deze bezienswaardigheid.

Explore Cathedral Cove | New Zealand holiday
Bezoek de natuurlijke rotsboog
© TravelEssence
Go kayaking at Cathedral Cove | New Zealand holiday
Ga kayakken over het helderblauwe water

Hot Water Beach

Hot Water Beach is een warmwaterbron en ligt ten zuiden van Hahei. Op dit strand creëert u uw eigen spabad door een gat te graven in het zand, waarna het volloopt met het warme water van een ondergrondse rivier. Voor het graven van dit gat heeft u wel een schep nodig, want het water is te warm om dit met u hand te doen.

Waiau Falls en Kauri Grove

Door een bos met kauri-bomen wandelt u naar Waiau Falls, waar u kunt zwemmen onder de watervallen. Tijdens de wandeling is het van belang dat u het wandelpad volgt. Zo bent u dichtbij de enorme kauri-bomen, maar blijven ze wel onaangetast. Kauri-bomen kunnen honderden jaren oud worden, maar moeten beschermd worden. Doordat externe factoren ziektes met zich meebrengen, hebben veel bomen het niet overleeft. Het is dan ook belangrijk dat u uw wandelschoenen voor en na het bezoek aan het bos goed desinfecteert.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.