Nz kayak abel tasman
Ute Simon New Zealand Abel Tasman Nationalpark
1192 Abel Tasman Kayaks 1
nz-abel-tasman-national-park-sand-discoverpage-detailed-regions
Nz kayak abel tasman
Ute Simon New Zealand Abel Tasman Nationalpark
1192 Abel Tasman Kayaks 1
nz-abel-tasman-national-park-sand-discoverpage-detailed-regions
Wegdromen bij paradijselijke stranden of ontdek het beroemde national park

Abel Tasman

Een van de grotere plaatsen in Abel Tasman is Nelson. Nelson is van een bescheiden kustplaatsje uitgegroeid tot een echte stad. Het wemelt er van de kunstenaars, huizen in koloniale stijl en cafés aan de waterkant. Er zijn maar weinig steden waar het er zo ontspannen aan toe gaat als hier. Met het heldere zeewater en schitterende uitzichten behoort het ook tot een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. Tot de natuurlijke fenomenen van Nelson behoren ook enkele van ’s werelds grootste grotten die u kunt verkennen, mits u over de nodige ervaring beschikt.

Abel Tasman National Park

Het beroemdste gebied in deze streek is het Abel Tasman National Park. Het park ligt langs de noordkust van het Zuidereiland en is ideaal om wandelingen te maken, te zwemmen of te kajakken. U kunt het gebied het beste verkennen met een zeiltocht of per kajak.

Nelson Lakes

Wat u ook niet mag missen zijn de Nelson Lakes, een gebied van mooie meren en rivieren vol forel. Het gebied is omgeven door ongerepte bossen waarin het wemelt van insecten en vogels. Wanneer u hier gaat wandelen in de zomermaanden raden wij u wel aan een insectenwerend middel te gebruiken.

Pelsrobben bij Abel Tasman National Park
Wie weet spot u ook wel baby zeehondjes tijdens uw kayak tocht
Beautiful landscapes in Nelson Lakes National Park | New Zealand nature
Geniet van een prachtig stukje natuur bij Nelson Lakes

Van Kaikoura naar Abel Tasman

De rit van Kaikoura over State Highway 1 naar het noorden voert voor een groot deel langs de ruige oostkust met rechts van u de zee en uitgestrekte stranden en links hoog oprijzende bergtoppen. Voorbij Seddon verandert het landschap ingrijpend. Door een vriendelijk heuvelland bedekt met wijngaarden rijdt u naar Blenheim, de grootste stad van de regio Marlborough in de Wairau Valley.

In deze omgeving, de grootste wijnstreek van Nieuw-Zeeland, worden beroemde wijnen gemaakt zoals sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir. Er zijn ca. 50 wijnbedrijven en in februari wordt er een groots opgezet wijnfestival georganiseerd. Veel van die bedrijven zijn te bezichtigen, maar u kunt ook terecht in het Brancott Visitor Centre ten zuiden van Blenheim voor proeverijen en een audiovisuele show waarin het hele proces van de wijnproductie wordt uitgelegd.

Onderweg van Blenheim naar Nelson passeert u het gebied van de Marlborough Sounds, een gebied met talloze baaien, zeearmen en inhammen dat u vanuit Picton of Havelock kunt verkennen. Huur een boot, een kajak of een fiets en ga erop uit. Bent u een wandelaar, dan moet u beslist te voet de Sounds in; er zijn allerlei wandelroutes met de beroemde Queen Charlotte Track als de langste (67 kilometer).

De stad Nelson, gezellig en levendig, met veel terrassen, markten en festivals, staat in heel Nieuw-Zeeland bekend om zijn heerlijke klimaat, als centrum van kunst en kunstnijverheid en als uitvalsbasis voor het Nelson Lakes National Park en het Abel Tasman National Park. Dat laatste is weliswaar het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar het heeft veel te bieden aan natuurschoon, flora en fauna. Wandelen over korte of langere afstand, kajakvaren langs de kust, zwemmen en snorkelen vanaf de mooie stranden, u zult zich hier beslist niet vervelen. En een kijkje in de kustplaatsjes ten westen van Nelson zoals Motueka en Kaiteriteri met zijn goudgele stranden of in de duinen van Farewell Spit is ook de moeite waard.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.