Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Zuidereiland van Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Met ruim 150.000 vierkante kilometer is het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zeker 3,5 keer groter dan Nederland. Daarbij is het eiland bijna 40.000 vierkante kilometer groter dan het Noordereiland, maar telt het minder inwoners. Op het Zuidereiland woont slechts een miljoen van de in totaal 4,6 miljoen inwoners. Hierdoor kan de natuur al jarenlang zijn gang gaan, wat prachtige natuurverschijnselen met zich meebrengt. Binnen vijf minuten van het vliegveld rijdt u dan ook zo de ongerepte natuur in.

Natuur op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staat vooral bekend om de indrukwekkende natuur. Zo vindt u in het zuiden de fjorden van Fiordland National Park, waarvan de Doubtful Sound onze favoriet is. De fjord is namelijk zeker net zo mooi en veel minder toeristisch dan de Milford Sound. Als we naar het noorden kijken vindt u er het gezellige plaatsje Nelson, de baaien, inhammen en paradijselijke sferen van Abel Tasman National Park en de Marlborough Sounds. In het oosten ontdekt u het unieke zeeleven van Nieuw-Zeeland, want bij Kaikoura spot u het gehele jaar door walvissen en dolfijnen en bij Dunedin observeert u zeeleeuwen en albatrossen. Dunedin is ook gelijk de op twee na grootste stad van het Zuidereiland. Christchurch, ook gelegen in het oosten, is de grootste stad van dit zuidelijke eiland.

In het westen vindt u de gletsjers van de Fox Glacier, Franz Josef Glacier en Tasman Glacier. Ook het hoogste punt van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vindt u in het westen. Dit zijn namelijk de bergketens van Mount Cook, die u ontdekt tijdens een wandeltocht of helikoptervlucht. In het midden van het eiland vindt u de ‘ruggengraat’ van het land. De Zuidelijke Alpen zijn de plek waar twee tektonische platen tegen elkaar aanschuiven. Dit zorgt voor verschillende landschappen rondom deze met sneeuw bedekte bergen. Verspreid over het Zuidereiland vindt u helderblauwe meren, slingerende rivieren, wijngebieden en grote boerderijen waar u kunt verblijven.

Uw eerste kennismaking met het Zuidereiland

Begint u uw rondreis door Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland? Dan is de kans groot dat u deze begint in het oosten in Christchurch of in het westen in Queenstown.