Tony & Renate

Tony & Renate

Het is inmiddels bijna 2 maanden geleden dat wij terug zijn gekomen van een geweldige reis down under. Het was een reis om nooit te vergeten. Alles wat je van te voren hoort en leest, is in het echt 10 x mooier. Wat een diversiteit heeft Nieuw-Zeeland. Alle natuurpracht op de wereld, zit bijna allemaal verwerkt in dat ene land. Ook de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Verder is het er heerlijk rustig en soms lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. Wat een contrast met alle hectiek van hier.

Wij zijn onze reis begonnen in Sydney. Wij vlogen met Etihad via Abu Dhabi. Een nette vliegtuigmaatschappij. In Sydney hebben wij oud en nieuw gevierd. Dit is echt een happening die je meegemaakt moet hebben. Sydney zelf is een heerlijke hippe stad. Er is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Ook hebben wij een uitstapje gemaakt naar de Blue mountains, de Grand Canyon van Australië.

Vervolgens zijn wij na een paar dagen doorgevlogen naar Christchurch en hebben wij bijna het gehele zuidereiland bezocht. Van Mt. Cook, Lake Tekapo, de Mouraki boulders, Dunedin, de Catlins, de Doubtfull en Milfor sound, Queenstown, Wanaka, de Franz Josef en Tasman glacier, de Pancake rocks, Kaikoura, het Abel Tasman park tot Picton. Alles is mooi, maar wat je echt moet doen is the Otago Peninsuala bij Dunedin bezoeken en de blauwe pinguins bekijken als ze ‘s avonds aan land komen. Ook een bezoek aan het albatross center is aan te bevelen. Verder is zwemmen met dolfijnen in Kaikoura een echte aanrader. Net als het walvis spotten. Daarnaast is de southern scenic route een mooie weg langs de kust. Zorg dan wel dat je een overnachting voor Invercargill hebt, want je bent zo heel wat uurtjes verder. Manapouri was net iets te ver vonden wij. Ook zee kajakken in het Abel Tasman park is een must. Net als een bezoek aan Farewell Spit. De accommodaties waren ook goed. De één spreekt je meer aan dan de ander. Wij hebben wel een voorkeur voor de cottages, ten opzichte van de B&B. Vaak zijn ze niet slecht, maar je hebt in een cottage gewoon meer vrijheid.

Na een mooie tocht met de veerboot zijn wij vervolgens naar het noordereiland vertrokken. We begonnen met een nachtje slapen op Kapiti Island. Hier hebben wij de kiwi gezien in het donker! Daarna zijn we doorgereden naar Ohakune waar we de Tongariri crossing gelopen. Een tocht om nooit te vergeten. Wij deden er ca. 6 uur over. Het landschap onderweg is te gek.

Verder is een bezoek aan het geiserpark Orakei Korako in de buurt van Taupo is ook zeer aan te bevelen. Rond Rotorua heb je er veel meer, maar sommige zijn wel heel toeristisch. Wij zaten daar aan de voet van Lake Tarawera, een pracht locatie. Wij hebben vervolgens overnacht in Warkworth en zijn daarna doorgereden naar Russell, een leuk idyllisch plaatsje. Dit is ook een mooi gebied en weer anders dan de rest van Nieuw-Zeeland. Hier zijn wij ook dag opgetrokken met Hone, een Maori. Via hem heb ik een Maori Tattoo (Tamoko) laten zetten. Uiteindelijk hebben wij als laatste Auckland bezocht. Ondanks de grootste stad van Nieuw-Zeeland is er niet veel te zien. En het is er zo druk. Na een reis van ca. 36 uur zijn wij weer thuis gekomen in het koude, stressvolle Nederland. Al met al een reis die ons nog lang zal bijblijven. Wat is het leven daar toch heerlijk.

Wat ik verder prettig vond aan reizen met Travelessence is dat je zelf ook inspraak hebt in wat je wilt doen of zien en waar je dit regelt. Wij hebben niet alles bij hun geboekt en toch is het geweldige reis geworden. Naast de excursies die wij via Travelessence geboekt hadden, hebben wij ter plaatse ook nog het nodige geboekt. Ook hebben wij veel wandelingen gemaakt. Tijdens onze reis in januari en februari hebben wij geluk gehad dat wij bijna geen regen hebben gehad. Voor de locals was het een stuk minder, want het was er lang niet zo droog geweest. Verder is alles tijdens onze vakantie goed gegaan. Dachten wij! Want enkele weken na thuiskomst ontvingen wij 3 bekeuringen voor te hard rijden. Dus mensen let op! 100 km is de max.