Nz koppel bert jan leonie tongariro
Nz koppel bert jan leonie strand

Bert-Jan & Leonie in Nieuw-Zeeland

In 2014 borrelde er een plan bij ons op: straks zijn we 25 jaar getrouwd. Wat als we onszelf dan eens een droomreis kado zouden geven? Een echte eens-in-je-leven-reis? Na de informatieavond bij TravelEssence zijn we helemaal enthousiast én zien we het zitten. Met hun ervaring moet het lukken. We hakken de knoop door: na 25 jaar gaan wij eindelijk op huwelijksreis.

'Onze reis had echt niet beter gekund. Superblij zijn we met de ervaring, kunde en het organisatievermogen van TravelEssence.'

Samen met Hendrik-Jan gaan we om de tafel. Gewoon, lekker thuis. Het lukt, al onze wensen, dromen en ideeën weet hij samen te brengen in een geweldige roadtrip dwars over het Zuider- en Noordereiland. Van Christchurch naar Auckland, met als toetje een echt Bounty-eiland: Bintan Island.

Op 7 december 2015 landen we in Christchurch en rijden we naar ons eerste adres in Akaroa. Meteen raken we onder de indruk van de prachtige natuur. Dat blijft zo tot we vier weken later in Auckland weer in het vliegtuig stappen. Nieuw-Zeeland is echt een land van de overtreffende trap. Steeds als je denkt mooier kan niet, ontdek je weer iets nieuws.

Alles is zoals we het ons hadden voorgesteld of eigenlijk nog mooier. Heel bijzonder. Het water van Lake Tekapo is écht zo blauw. De Sounds zijn écht zo indrukwekkend. Bach on the beach is écht het beste vakantiehuisje ooit. De seals liggen bij Kaikoura écht langs de kant van de weg. Onze gastheren en -dames zijn écht zo hartelijk en gastvrij.

© TravelEssence

David van Akaroa Country House maakt elke dag verse yoghurt. Bij Lake Tekapo is Walter van The Chalet een soort Google van de omgeving. Melanie van Hartley Homestead in Clyde brengt ons een glas Pinot (van eigen wijngaard!) in de hottub. In Manapouri kent Hunter van Misty Mountain Retreat alle vogels die we horen. We drinken koffie met de zussen Marge en Sheila van Bellbird cottage in Lake Hawea.

Lynn van de Bach on the beach belt om te checken of we veilig zijn aangekomen. In het Booklovers Hotel van Jane in Wellington ontbijten we gezellig rond haar keukentafel met haar nicht Emma en de andere gasten. Colin van de Tongariro Crossing Lodge in National Park stuurt ons met een stoeltjeslift op een adembenemende wandeling naar de Skyline ridge op Mount Ruapehu, waar we het mooiste uitzicht van het Noordereiland hebben. ’s Avonds delen we met hem hoe goed het is om grootouders te zijn.

Ook de geboekte excursies zijn een succes. We fietsen over de Central Otago Rail Trail, maken een cruise door de Sounds, kijken walvissen in Kaikoura en planten bomen met de geweldige Maorigids Atamira. De Siberia Wilderness Adventure, waarbij we met een helikopter over bergtoppen en gletsjers met meters sneeuw vliegen, een prachtige wandeling langs de Wilkin River maken en met de jetboat terug naar het beginpunt worden gebracht. Het is onze meest spectaculaire dagtrip ooit.

Onze reis had echt niet beter gekund. Superblij zijn we met de ervaring, kunde en het organisatievermogen van TravelEssence. De accommodaties, de routebeschrijvingen, de auto’s, de excursies: ze waren ons op het lijf geschreven. Van de heerlijke dagkamer op het vliegveld van Singapore tot het huisje aan het paradijselijke strand op Bintan, alles klopte. Iedereen ontzettend bedankt en we zullen jullie van harte en warm aanbevelen!

Meer reisverhalen

Nog iedere dag denken we terug aan de reis die we hebben gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Hendrik-Jan heeft een… lees meer

Wij hebben een onwijs mooie vakantie mogen beleven in Nieuw-Zeeland. In twee maanden tijd hebben we 54 nachten… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.