Nicky & Armando

Nicky & Armando

In het voorjaar van 2015 waren wij ons aan het oriënteren op een reis naar Nieuw-Zeeland, toen we via google op de site van TravelEssence terecht kwamen. We besloten ons aan te melden voor een informatiemiddag en na de presentatie van Marie-Cécile wisten we het zeker: “Dit gaan we doen”.

Met de deskundige hulp van Marie-Cécile maakten we een reisplan op maat met als uitgangspunten: de lokale bevolking leren kennen en zoveel mogelijk van de mooie natuur van Nieuw-Zeeland zien, al dan niet in combinatie met sportieve activiteit. Daarna begon het lange wachten.

In februari 2016 was het dan eindelijk zo ver en kon de reis beginnen. Een maand lang trokken we vanuit Queenstown via leuke plaatsen en vooral heel indrukwekkende landschappen in kleine etappes van zuid naar noord. We voeren in de regen en mist door de mystieke Doubtful Sounds en maakten een vlucht boven de gletsjers Franz Josef Glacier en Fox Glacier vlogen langs Mount Cook. We reden op de mountainbike en liepen langs indrukwekkende meren en landschappen en kajakten in het zonnige Abel Tasman. Onze meest indrukwekkende ervaringen waren het uitlopen van de Tongariro Crossing, 20 kilometer lang wandelen, klimmen en klauteren door bergachtig gebied, en het zwemmen met wilde dolfijnen. Daarnaast verbleven we een dag en een nacht bij een Maori-familie op het prachtige reservaat Kapiti Island.

We sliepen tijdens onze trip op prachtige locaties met geweldige uitzichten. De ene keer aan de rand van een meer zoals in Queenstown of Lake Tekapo, de andere keer aan de rand van een prachtige wijngaard in Tasman of uitkijkend over een baai in Kaikoura. De eigenaren van de B&B’s waren erg gastvrij en behulpzaam en gaven ons goede tips voor restaurants en bezienswaardigheden in de regio op weg naar onze volgende locatie. De bevolking van Nieuw-Zeeland was van alle landen die we ooit al bezochten het aardigst en oprechtst.

Het was voor ons een reis om nooit meer te vergeten. De goede hulp en tips van Marie-Cécile en het feit dat alles perfect was geregeld hebben hier zeker aan bijgedragen. Wij konden op deze manier echt ongestoord van onze vakantie en Nieuw-Zeeland genieten.