Gerard & Isette

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Gerard & Isette | TravelEssence

We worden ons steeds meer bewust van de geweldige ervaring die we hebben meegemaakt. Judi heeft ons geholpen er een echte droomreis van te maken, die we nooit meer zullen vergeten.

De natuur is vooral op het Zuidereiland overweldigend: het regenwoud, de boomvarens, bloemen, honderden dolfijnen, gloeiwormen, gletsjers, zeehonden en walvissen blijven op ons netvlies gebrand. Op het Noordereiland vielen de geisers, de warmwaterbronnen, de prachtige bossen met giga dikke bomen op. Maar op beide eilanden werden we verrast door de vriendelijkheid van de bewoners, de rust, het relaxte leven. Mensen hebben tijd, of ze maken tijd, ze zijn niet gejaagd. Wat een verademing. Zo kan het dus ook.

TravelEssence Reiservaring van Gerard en Isette in Nieuw-Zeeland

Alle bed & breakfast-houders zijn vol lof over TravelEssence, omdat ze echt aandacht hebben voor hen en hun klanten. De bed & breakfast-houders zijn heel attent, behulpzaam en vriendelijk. Ze zijn trots op hun land en willen dat de bezoekers de mooiste plekjes zeker niet missen.

Ons hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was toch wel de helikoptervlucht. Helaas duurde deze vlucht maar een half uur, maar het uitzicht, het gevoel, de uitleg van de piloot; het werd onvergetelijk. Ook in de jet-ski boot werd gegild van plezier. Voor mij een duidelijke nummer twee. Isette vond de dolfijnen duidelijk nummer twee.

TravelEssence Reiservaring van Gerard en Isette in Nieuw-Zeeland

Na nummer twee wordt het moeilijker. Onze reis had zoveel hoogtepunten dat nummer drie een ex aequo wordt tussen Kaikoura, Rotorua, Queenstown, Wellington, Doubtful Sound, Punakaiki, Paihia, Russell, Whakerewarewa, Wai-O-Tapu, Waitangi, Wellington, Split Apple Rock, het Te Papa museum en nog veel meer.

Het reizen in Nieuw-Zeeland is, ondanks het links rijden, heel makkelijk, omdat iedereen relaxt rijdt, fouten van buitenlanders accepteert en er rekening mee houdt. De wegen zijn veel beter dan we vooraf verwacht hadden.

We hebben vijf weken door dit mooie land getrokken, veel mooie plekken en dingen gezien, maar hebben de indruk (ook door de verhalen van de steeds wisselende groep mensen die 's ochtends aan het ontbijt zaten), dat we nog veel meer moois niet hebben gezien.

In één land alle hoogtepunten van Europa kunnen zien (van gletsjers, fjorden, geisers, bergen, vlaktes en regenwouden, tot warme stranden en hele droge streken) maakt de indruk van het land alleen maar groter. Logisch dus, dat je in vijf weken niet alles kunt zien, maar wel heel veel!!!

We willen het hele team van TravelEssence dan ook hartelijk danken voor het verzorgen van onze droomreis; alles was tot in de puntjes geregeld. Elke bed & breakfast wist wie we waren, hoe lang we bleven en had goede adviezen. Elke bed & breakfast en hotel was conform onze wensen (ook in verband met allergieën). De auto's, de vluchten; nergens enig probleem. De voorbereidingstijd werd gekenmerkt door een goede communicatie. De flessen wijn na terugkomst nogmaals een blijk van betrokkenheid. Dank daarvoor.

We zullen jullie dan ook bij iedereen aanbevelen die naar Nieuw Zeeland of Australië op vakantie wil gaan.