Victoria

Victoria in Australië | TravelEssence

Victoria is de kleinste staat van het Australische vasteland, maar het heeft een zeer gevarieerd landschap. De kust telt een aantal mooie stranden en verder landinwaarts zijn er nationale parken, meren, wijngebieden, bergen en historische stadjes. Vanuit Melbourne, de hoofdstad van Victoria, zijn al deze bezienswaardigheden binnen een dag te bereiken.

In Victoria valt veel te zien en beleven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een roadtrip over de Great Ocean Road of een bezoek aan Wilsons Promontory National Park? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden voor u op een rij gezet.

‘Garden City’ en culturele hoofdstad Melbourne

Melbourne wordt ook wel ‘Garden City’ genoemd vanwege de vele parken in de stad. Naast al het groen staat Melbourne ook bekend als mode- en culturele hoofdstad van Australië. U vindt er musea, prachtige architectuur en verschillende culturele evenementen. Een fietstour door Melbourne is een leuke manier om deze parken en culturele aspecten te ontdekken.

Queen Victoria Market is een van de grootste openluchtmarkten in de omgeving. De buitenwijk St Kilda is een van de populairste toeristenplekken in Melbourne. St Kilda ligt aan het strand en kent vele muzikale evenementen, restaurants en cafés.

Street art in 'Garden City' en culturele hoofdstad Melbourne, de regio Victoria (Australië)

Het actieve en culinaire kustgebied Mornington Peninsula

Op ongeveer een uur rijden van Melbourne ligt Mornington Peninsula. In dit mediterrane kustgebied kunt u duiken, snorkelen, golfen en genieten van heerlijke wijnen die afkomstig zijn van de verschillende wijn- en olijfgaarden uit de regio. Aangezien goede wijn vaak hand in hand gaat met goed eten, kunt u in de diverse kustplaatsjes en daarbuiten dan ook uitstekende restaurants vinden.

​Het actieve en culinaire kustgebied Mornington Peninsula in de regio Victoria (Australië)

Bijzondere natuurfenomenen in Wilsons Promontory National Park

In Wilsons Promontory National Park wandelt u uren door de natuur en geniet u van de verschillende rivieren, indrukwekkende bergtoppen en groene bos valleien. Verder kent “The Prom”, zoals het park ook wel wordt genoemd, afgelegen stranden en leven er veel wilde dieren, waaronder wombats, emoes, kangoeroes en papegaaien.

Door het park loopt de Tidal River. Deze rivier neemt bijzondere kleuren aan dankzij het grote aantal theebomen die in de omgeving staan. Waar het ondiep is kleurt de rivier geel, terwijl de diepe gedeeltes een ietwat donker paarse kleur hebben.

Bijzondere natuurfenomenen in Wilsons Promontory National Park, regio Victoria (Australië)

Uitgestrekte bossen en meren in Gippsland

Gippsland is een regio ten westen van Melbourne met uitgestrekte bossen en enorme meren. Bij de kustplaats Lakes Entrance bieden deze meren volop gelegenheid om te varen, zeilen, zwemmen en vissen.

In het oosten van Gippsland ligt Croajingolong National Park, vernoemd naar de Aboriginal bevolking van het gebied. Dit nationale park heeft een ellenlange kustlijn en een regenwoud vol met exotische vogels. Als u midden in het park wilt overnachten, dan kennen wij de perfecte accommodatie.

Kangoeroes, watervallen en Aboriginals in The Grampians

Bevindt u zich in het westen van Victoria, bezoek dan The Grampians. Dit is een reusachtig natuurgebied waar u kunt fietsen, wandelen of kajakken. In de bosrijke omgeving leven talloze wilde dieren. Laat in de middag wordt het gebied haast overspoeld door kangoeroes.

Heeft u ooit een vijfentwintig meter hoge waterval gezien? De MacKenzie Falls bevinden zich in het midden van het park en zijn een leuke bezienswaardigheid. Ook bewondert u hier enkele grotschilderingen van de Aboriginals.

Kangoeroes, watervallen en Aboriginals in The Grampians, regio Victoria (Australië)

Een van de mooiste kustroutes ter wereld: Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een weg van 240 kilometer lang die u langs de kust van de Indische Oceaan voert. Het westelijke deel bestaat uit een aaneenschakeling van hoge kliffen, zandstranden, kloven, regenwouden en karakteristieke dorpen. Aan de westkant ontdekt u het Port Campbell National Park en de Twelve Apostles; een collectie zandsteenformaties voor de kust. Het westelijke beginpunt van de Great Ocean Road is Port Fairy, een historisch havenstadje. Vanuit Port Fairy kunt u dagtrips maken naar bijvoorbeeld Logan Beach, de vulkaan Tower Hill, het Tower Hill reservaat of naar de zeehondenkolonie op Lady Julia Percy eiland.

Een van de mooiste kustroutes ter wereld: Great Ocean Road in de regio Victoria (Australië)