Places - Adelaide
Adelaide by night
Geniet van de stad waar lekker eten en drinken centraal staat

Adelaide

Liefhebbers van eten en drinken kunnen in Adelaide hun hart ophalen. In de stad zelf zijn diverse farmers markets en in de omgeving vindt u diverse goede wijngaarden. Adelaide is de vijfde stad van Australië. Er wonen meer dan een miljoen mensen, maar toch is het mogelijk om - met uitzondering van de spits - alle bezienswaardigheden binnen twintig minuten rijden te bezoeken.

Wat te doen

Adelaide heeft een van de grootste overdekte markten ter wereld. Hier vindt u tal van lokale handelaren die u heerlijke Zuid-Australische specialiteiten laten proeven. Ligt u liever op het strand of wekt kunst uw interesse? Ga dan naar Glenelg, waar u kunt zonnen, zwemmen en snorkelen. Of bewonder de Australian Aboriginal Cultures Gallery in het South Australian Museum. De toegang is gratis.

Een drankje met de lokale bevolking

In Adelaide vindt u op elke hoek wel een leuk klein café of restaurant. Maar de beste etablissementen bevinden zich in de Adelaide Hills, ten noordoosten van Adelaide. In dit gebied liggen een aantal leuke kleine steden, zoals Aldgate Stirling, Oakbank, Birdwood, Crafers en Handorf. Laatstgenoemde is zeker een bezoek waard. Handorf werd in 1839 gesticht door immigranten uit Duitsland en dat is terug te zien in het straatbeeld. Voor een mooie afsluiting van een drukke dag, kunt u ook naar Mount Lofty. Hier heeft u uitzicht over heel Adelaide.

Adelaide is dé stad voor liefhebbers van eten en drinken
Bike along Adelaide's coast line | Australia adventure holiday
Ga erop uit en spring op de fiets om de omgeving te verkennen

Kort maar krachtig

Bent u op doorreis en heeft u niet heel lang de tijd om Adelaide te bewonderen? Huur dan een fiets en bezoek de botanische tuinen. Deze liggen in het centrum van de stad. Hier kunt ontspannen met een kleine picknick en een kop koffie drinken, terwijl u geniet van al dat wonderbaarlijke groen.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.