Cairns

Cairns

Cairns staat bekend om haar ontspannen sfeer en tropische klimaat. De stad is de poort tot het tropische noorden van Queensland. U vindt hier veel tropische eilanden met palmstranden. De ontspannen sfeer in de stad is onder andere te danken aan de backpackers cultuur die Cairns kent. De stad heeft een levendige boulevard waar u tot in de late uurtjes doorheen kan slenteren.

De omgeving verkennen

Vanuit het noorden van Cairns stapt u in de Kuranda Skyrail, boven het regenwoud van het Nationaal park Barron Gorge. Of pak de trein en bezoek het idyllische dorpje Kuranda. Vanuit Cairns vaart u 1,5 uur naar het Great Barrier Reef. Ook het tropische Daintree regenwoud, op 130 kilometer afstand, is vanuit Cairns goed bereikbaar.

Spot pelikanen langs het water
Maak een excursie naar het Great Barrier Reef

De nachtelijke markten

Of u u op zoek bent naar het ultieme Aussie-souvenir, of zin heeft in een massage van 15 dollar (ja echt), op de avondmarkten kunt u het allemaal vinden. De avondmarkten hebben ook een scala aan lekkere eetgelegenheden. De avondmarkten zijn elke avond vanaf 17.00 uur geopend en bevinden zich in een overdekt complex nabij de esplanade.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.