Brisbane & Southern Queensland

Brisbane & Southern Australië | TravelEssence

Het zuiden van Queensland is zeer aangenaam, zowel qua temperatuur als omgeving. Vanuit Brisbane heeft u zo de Sunshine Coast bereikt, de Glasshouse Mountains en Fraser Island.

Brisbane

Brisbane is een moderne stad met een vriendelijke sfeer. Het centrum is compact, waardoor vrijwel alle bezienswaardigheden op loopafstand zijn. De populairste attractie is de Lone Pine Koala Sanctuary, waar u zowel koala’s als kangoeroes, emoes en wombats kunt bewonderen. Houdt u van kunst en cultuur bezoek dan het Queensland Cultural Centre of het mooie openluchtmuseum Early Street Historical Village.

Aerial view op Brisbane Uitzicht op Brisbane / Foto door: Brisbane Marketing

Noosa

Noosa is een vakantieoord, gelegen aan de Sunshine Coast. De meest levendige plaatsen in deze regio zijn Noosa Heads en Noosaville, met vele winkels en restaurants. Stranden zijn er volop: van het drukbezochte Noosa Main Beach en de populaire baaien bij Noosa National Park tot de meer verlaten stranden bij Noosa North Shore.

Noosa Beach Wandelen over Noosa Beach

Het achterland van Noosa bestaat uit prachtige meren, bossen en opvallende vulkanische rotsformaties. Op ongeveer vijfentwintig minuten rijden van Noosa Heads vindt u het Great Sandy National Park en de Noosa Everglades, waar u terecht kan voor mooie wandelingen, windsurfen en kajakken.

Fraser Island

Fraser Island is ’s werelds grootste zandeiland. Het staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst. De oorspronkelijke Aboriginal naam van het eiland is K’geri, wat paradijs betekent. Naast mangrovebossen, vindt u hier de zogenaamde Perched Lakes, waarvan Lake Mckenzie de bekendste is.

Seventy Five Mile Beach op Fraser Island Seventy Five Mile Beach / Foto door: Tourism and Events Queensland & Darren Jew

Aan de oostkant van het eiland ligt Seventy Five Mile Beach. Hier kunt u een oud scheepswrak bewonderen en van het uitzicht genieten vanaf Indian Head, een enorme klif.

Glasshouse Mountains

De toppen van de Glasshouse Mountains liggen op ongeveer zeventig kilometer ten noorden van Brisbane. In dit groene gebied kwamen vroeger Aboriginals bijeen om ceremonies te houden. Veel van deze ceremoniële plekken zijn behouden gebleven en kunt u bezoeken.

Uitzicht op Glasshouse Mountains Uitzicht op de Glasshouse Mountains

In en rondom de Glasshouse Mountains kunt u wandelingen maken van verschillende niveaus en u kunt de bergen Tibrogargan en Ngungun beklimmen. Vlakbij vindt u ook de Australia Zoo, een dierentuin in Beerwah. Deze dierentuin behoort tot de populairste bestemmingen van Queensland en wordt momenteel gerund door Terri, de vrouw van de in 2006 overleden wildlife expert Steve Irwin.