New South Wales

New South Wales Australië | TravelEssence

In deze Australische staat vindt u een rijke geschiedenis, een zeer gevarieerd landschap met iconische wilde dieren en de meest vriendelijke en ‘laidback’ inwoners. Daarnaast is Sydney, de hoofdstad van New South Wales, een echte wereldstad waar u niet op uitgekeken raakt.

New South Wales is de plek waar in 1788 de eerste Britse nederzetting in Australië werd gesticht. Vandaag de dag wonen er ongeveer acht miljoen mensen, wat maakt dat het de meeste aantal inwoners van alle Australische staten telt. Overigens is New South Wales bijna twintig keer zo groot als Nederland, dus echt dichtbevolkt is het niet.

Sydney is overigens wel de hoofdstad van New South Wales, maar niet de hoofdstad van Australië. Om de strijd tussen Sydney en Melbourne te beëindigen, werd Canberra tot hoofdstad uitgeroepen.

De bezienswaardigheden van New South Wales

Er is van alles te zien en te beleven in New South Wales. Van kustvlaktes met stranden zoals in Jervis Bay tot de imposante bergen van de Blue Mountains ten noordwesten van Sydney. New South Wales heeft voor elke reiziger wel iets te bieden, of u nou wilt snorkelen en op het strand wilt liggen in een van de kustgebieden of liever de natuur van het achterland verkent.

 • Hoofdstad van New South Wales: Sydney
  Hoofdstad van New South Wales: Sydney
 • De imposante bergen van de Blue Mountains
  De imposante bergen van de Blue Mountains
 • Kangoeroes aan de zuidkust van New South Wales
  Kangoeroes aan de zuidkust van New South Wales
 • De kustvlaktes van Jervis Bay
  De kustvlaktes van Jervis Bay
 • De natuur van het achterland van New South Wales
  Foto door David Waugh
  De natuur van het achterland van New South Wales

Alles voor uw rondreis door New South Wales

Kunt u niet wachten om New South Wales te bezoeken? Dan raden wij u aan om dit in oktober, november, maart of april te doen. In deze maanden ervaart u aangename temperaturen en weinig regenval. Daarnaast reist u dan niet tegelijk met alle Australische vakantiegangers, want ook in eigen land is men erg gesteld op New South Wales. En terecht!

Om u alvast een idee te geven van hoe een reis door New South Wales eruit kan zien, hebben wij een ontspannen rondreis samengesteld die u in vier weken tijd de diversiteit van de regio laat zien.