Feeling Magazine in Australië: Sydney vanuit een ander perspectief

Sydney vanuit een ander perspectief | TravelEssence
29 januari 2018 door

Als ik de dag na onze surfavonturen op Bondi Beach uit bed wil stappen, doet elke spier pijn. Ik kan amper rechtop lopen en zelfs een kop koffie vastnemen, kost moeite. Na een halfuur stretchen, gaat het gelukkig beter. Veel tijd om te lanterfanten hebben we niet. De taxi staat ons op te wachten. Die brengt ons naar het lieflijke, ietwat mondaine kustplaatsje Rose Bay, ten oosten van Sydney.

Benieuwd naar de surfavonturen van Sonja? Lees dan haar verhaal in Feeling Magazine over de down to earth Sydneysiders en Bondi’s X-factor.

Watervliegtuig spot walvis

Vanuit Rose Bay gaan we met een Havilland DHC-2 Beaver, een van de bekendste watervliegtuigen ter wereld, een vlucht boven Sydney maken. Na het overlopen van de nodige veiligheidsinstructies, word ik door onze piloot - strak in het pak - in het vliegtuigje geholpen. Ik neem in het midden plaats, zet mijn hoofdtelefoon op en hoor de motoren sputteren. De twee propellers draaien op volle kracht. We klieven door het opspattende water en na enkele minuten hangen we in de lucht. Mijn hart bonkt in mijn keel. Wat een adembenemend uitzicht!

Feeling Magazine in Australië met Sonja Peeters en Tom van Nooten - Sydney deel 2

Vanuit de cockpit hebben we een panoramisch zicht op de diepblauwe oceaan, de prachtige stranden en ontelbare baaien, de woeste, zandstenen kliffen waarop de meest exuberante villa’s staan, de haven, Harbour Bridge en het Opera House. Het lijkt alsof ik droom. En alsof dat nog niet genoeg is, duikt er plots net onder ons een walvis vanuit het water op. Onze piloot, toch al iets gewoon, maar zelf zichtbaar onder de indruk, keert zijn toestel zodat we de zeereus nog even kunnen bewonderen.

Blue Mountains, witte kaketoes

Het is ontiegelijk vroeg in de ochtend wanneer Paul ons met zijn luxueuze Land Rover oppikt downtown Sydney. Op het programma: een bezoek aan het Blue Mountains National Park. Ik dommel al snel in tijdens de bijna twee uur durende rit door de suburbs van Sydney en word pas wakker als Paul zijn wagen langs de kant zet. Mijn mond valt open. We staan boven op een gigantisch rotsplateau dat uitkijkt over de oneindige, mysterieuze Blue Mountains. Dat unieke natuurgebied met steile rotswanden en ravijnen, diepe regenwouden en bossen, watervallen en ontelbare vogelsoorten blijkt zijn naam te danken aan de blauwe mist die boven de valleien hangt. Die nevel is afkomstig van de olie die vrijkomt uit de tienduizenden eucalyptusbomen die de omgeving rijk is.

Feeling Magazine in Australië met Sonja Peeters en Tom van Nooten - Sydney deel 2

Paul neemt ons met zijn 4x4 mee naar plekken die voor andere toeristen onbereikbaar zijn en brengt ons vlak bij een donderende waterval waar we hoog bezoek krijgen van een twintigtal sneeuwwitte kaketoes. Paul geniet oprecht met ons mee. Hij bezocht het park al ontelbare keren met toeristen vanuit alle uithoeken van de wereld, maar zegt telkens opnieuw versteld te staan van haar schoonheid. “You never get used to it”, zegt hij. Ik geloof hem.

Feeling Magazine in Australië met Sonja Peeters en Tom van Nooten - Sydney deel 2
Als freelance journaliste en culi-redacteur werkt de Vlaamse Sonja Peeters voor verschillende bladen waaronder het Belgische Feeling Magazine. Voor laatstgenoemde blad heeft zij samen met fotograaf Tom van Nooten een door TravelEssence georganiseerde reis gemaakt door Australië.