NZ kaikoura mural whale closeup
NZ kaikoura view with flowers
Nz kaikoura whale watching jump sea family see and do easy going
NZ Kaikoura sunrise
NZ kaikoura mural whale closeup
NZ kaikoura view with flowers
Nz kaikoura whale watching jump sea family see and do easy going
NZ Kaikoura sunrise

De beste plek om walvissen te zien in Nieuw-Zeeland

De ochtend is goud waard…en dat geldt zeker als u gaat walvisspotten in Kaikoura, Nieuw-Zeeland. In de vroege ochtend wordt de zee prachtig verlicht door de opkomende zon. In het voorjaar is het dan nog fris, maar dat maakt de ervaring eigenlijk alleen maar meer bijzonder!

Gelegen op zo’n drie uur ten Noorden van Christchurch, is dit dé plek om bultruggen, potvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten. Deze ervaring geeft u een unieke kijk op deze majestueuze zeebewoners.

De zon komt op aan het strand bij Kaikoura
Start de dag met een prachtige zonsopgang
De kustlijn bij Kaikoura met zijn blauwe zee en sneeuwbergen van de Kaikoura Ranges.
Kaikoura ligt aan de bijzonder mooie oostkust van het Zuidereiland

Uw Whale Watch avontuur kan beginnen!

TravelEssence legt uw whale watching tour ruim van tevoren voor u vast, zodat u zeker bent van beschikbaarheid. Bij aankomst bij het ticketkantoor in Kaikoura meldt u zich bij het vriendelijke personeel, waarna u uw ticket ontvangt. Een kleine bus brengt u naar South Bay, waar de cathamaran al ligt te wachten. Nadat u binnen een plekje heeft gevonden om te zitten, wordt de nodige veiligheidsinformatie gedeeld.

VIP Captains Cabin

Wilt u extra comfort tijdens uw whale watch excursie? Boek dan de 'Captains Cabin'. U zit niet alleen comfortabeler tijdens het varen, maar deze plek biedt ook het beste zicht. Wanneer er een walvis of ander zeedier is gespot, is er een gereserveerd deel op het dek vanwaar u goed uitzicht heeft over de zee.

Stap aan boort voor een spectaculaire tocht op zee
VIP Captains Cabin op een whale watch boot
Boek de Captains Cabin voor extra comfort tijdens het walvis spotten

Kaikoura Canyon

Dan is het tijd om uit te varen naar de diepe wateren van de Kaikoura Canyon die voor de kust ligt. Deze onderzeese kloof trekt allerlei zeeleven aan, waardoor het de ideale leefomgeving is voor walvissen en allerlei andere zeedieren. Geniet tijdens het varen van het helderblauwe water van de zee met op de achtergrond de prachtige toppen van de Kaikoura Ranges.

Mariene ecosysteem

Terwijl u naar diepere wateren vaart, vertellen de gidsen u uitgebreid over de walvissen en het mariene ecosysteem dat u omringt. Walvissen laten zich niet zomaar zien, dus zal de kapitein regelmatig onderwater naar geluiden zoeken van walvissen die met elkaar communiceren. Terwijl u in spanning afwacht tot er een walvis wordt gespot, leert u meer over de geschiedenis van de walvisvaart en over walvissen die regelmatig terugkeren naar dit gebied.

De kapitein luistert naar geluiden die de walvissen maken
De kapitein luistert naar geluiden van communicerende walvissen

Walvis in zicht!

Dan is eindelijk het moment daar. Er is een walvis in de buurt. De boot vaart dichter naar het dier toe, maar houdt gepaste afstand, om de walvis niet te storen. Eerst ziet u het bekende omhoog spuiten van water van de walvis aan het oppervlak. Houdt uw camera in de aanslag, want het moment dat de vin de lucht in gaat wilt u natuurlijk niet missen. Gewoonweg magisch!

Walvis in de zee voor de kust van Kaikoura in Nieuw-Zeeland
Walvis in zicht!
Wat een prachtig gezicht om de vin boven het water uit te zien steken

Meer zeedieren

Nadat een walvis aan het oppervlak is geweest, zal het zich ruim een half uur weer onderwater bevinden. Dus vaart de boot verder, op zoek naar meer zeedieren. Met wat geluk ziet u meerdere walvissen op een dag. Houd tijdens het varen ook het water in de gaten, want u kunt zomaar een dolfijn uit het water zien springen of een zeehond die op het water dobbert.

Dolfijnen springen uit het water bij Kaikoura
Zie onderweg spelende dolfijnen
© Hans Wijker
Een zeehond in de zee bij Kaikoura Nieuw-Zeeland
Een zeehond dobbert ontspannen langs de boot

Een ervaring om nooit te vergeten!

Na zo’n 2,5 uur vaart u met een voldaan gevoel terug naar de haven. De boottocht is een belefenis opzich, maar uiteraard is het zien van walvissen de kers op de taart.

Het mooie is dat u met deze excursie niet alleen het voorrecht heeft walvissen in hun natuurlijke habitat te zien, maar dat u ook bijdraagt in het behoud van het mariene ecosysteem, doordat er strikte richtlijnen worden gevolgd om de impact op de walvissen te minimaliseren. Door deel te nemen aan deze tour draagt u indirect bij aan het behoud van deze prachtige wezens en hun leefomgeving.

Dus bent u op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur, midden in de adembenemende Nieuw-Zeelandse natuur? Vraag dan uw reisadviseur van TravelEssence om walvisspotten in uw rondreis op te nemen en maak kennis met de schoonheid van Nieuw-Zeeland's zeeleven.