NZ Lake Tekapo Credit Tobias Travel Essence
Nz milford sound nature scenic flight
New zealand family teenage sunset
NZ Lake Tekapo Credit Tobias Travel Essence
Nz milford sound nature scenic flight
New zealand family teenage sunset

Nieuw-Zeeland in bloei: TravelEssence' Top 11 Lenteactiviteiten

Terwijl we de winter definitief achter ons laten en de lente aan onze deur klopt, onthult dit adembenemende land een schatkist aan activiteiten en ervaringen. In het zuidelijke halfrond begint in september de lente, waarbij in oktober en november de lente in volle gang is. Deze maanden bieden dan ook avontuurlijke activiteiten en bijzondere bezienswaardigheden.

Bekijk hier onze top 11 geweldige ervaringen tijdens de lente in Nieuw-Zeeland.

1. Maak een magische roadtrip

Nieuw-Zeeland heeft veel schilderachtige routes die je niet mag missen. De rit van Queenstown naar Wanaka (Cardrona Valley Road) of de rit naar Mt Cook langs Lake Pukaki zijn onze favorieten tijdens de lente. Onderweg komt u namelijk prachtige bloemen in bloei tegen!


Bewonder de prachtige bloemen in bloei.
Rijd over de schilderachtige weg naar Wanaka.

2. Ervaar de Maori cultuur

Dompel uzelf onder in de Maori cultuur van Nieuw-Zeeland door culturele voorstellingen bij te wonen of Maori-erfgoedsites te bezoeken. Op beide eilanden zijn deze activiteiten te vinden. Dit is een geweldige manier om over het historische belang van de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland te leren.

Extra tip: Rotorua is een geweldige plek voor culturele ervaringen.


Een vrouw danst mee met de Maori in Nieuw-Zeeland
Leer meer over de Maori cultuur en tradities.
© Fraser Clements

3. Wildlife spotten

De lente is een uitstekende tijd voor het spotten van wildlife. Ga naar plekken zoals Kaikoura om walvissen te spotten (dit kan hier trouwens het gehele jaar door), of bezoek het schiereiland Otago voor de kans om zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns te zien. De pinguïns nestelen aan de kust tussen december en juli.

Extra tip: vraag aan de gastheer van uw verblijf naar de beste plek om de pinguïns te zien wanneer ze aan land komen tijdens zonsondergang.


Probeer deze magische wezens te spotten in Kaikoura.
Ook speelse zeehonden laten zich zien tijdens de lente.

4. Ontdek Fiordland National Park

Ontdek de prachtige fjorden van Fiordland, zoals Doubtful Sound en Milford Sound. Het weelderige groen en de watervallen zijn bijzonder mooi in het voorjaar.

Extra tip: we raden u aan Doubtful Sound te bezoeken; hier zult u minder andere toeristen treffen en kunt u volledig ononderbroken van de uitzichten genieten.

Een boot vaart rondom de fjorden van Milford Sound
Sta versteld tijdens een cruise langs de fjorden.

5. Hiken en natuurwandelingen:

Geniet van het milde weer en de bloeiende landschappen wanneer u over een van de vele wandelpaden in Nieuw-Zeeland loopt. De Tongariro Alpine Crossing is zeker de moeite waard. Het is een pittige wandeling, maar u wordt beloond met prachtige uitzichten over met sneeuwbedekte bergtoppen, de vulkaan en blauwe wateren. Een andere aanrader is een wandeling over de Abel Tasman Coast Track.


Maak een mooie hike of wandeling door het lente landschap van Nieuw-Zeeland.
Geniet van de prachtige uitzichten.

Het ruige vulkanische landschap van de Tongariro-oversteek vond ik geweldig. De wandeling is een leuke uitdaging zonder al te vermoeiend te zijn en gaf een geweldige indruk van de krachtige geothermische krachten die in het gebied spelen!

Simone, TravelEssence reisexpert

6. Meren en watersporten

Er zijn vele prachtige meren om te verkennen in Nieuw-Zeeland. Ga bijvoorbeeld mee met een schilderachtige boottocht, ga kajakken, of geniet eenvoudig van de serene omgeving bij Lake Tekapo of Lake Wanaka. Wilt u de gletsjermeren verkennen? Een gletsjer cruise bij Mount Cook mag u zeker niet overslaan! Bewonder de grote ijsrotsen in het water in een prachtige omgeving. Of laat uw adrenaline stromen tijdens een jetboottocht in Mt Aspiring National Park.


Ga het water op of geniet van het prachtige uitzicht bij Lake Tekapo.

7. Bezoek een wijngaard of wijnproeverij

Een reis naar Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele wijngaarden met een heerlijke wijnproeverij. Verken de regio Marlborough voor Sauvignon Blanc of Central Otago voor Pinot Noir.


Maak een wandeling door een van de vele wijngaarden.
Zicht op wijngaarden in Central Otago Nieuw-Zeeland
Leer meer over de wijnen in Nieuw-Zeeland en wat hen zo speciaal maakt.

8. Ontdek botanische tuinen en parken:

Nieuw-Zeeland heeft enkele van de meest verbluffende flora ter wereld. Een perfecte plek om deze te bewonderen is in een van de ongelooflijke botanische tuinen. We raden aan om in de lente het Pukekura Park in New Plymouth of de Christchurch Botanic Gardens te bezoeken, omdat de bloemen dan vol in bloei staan. Dit zorgt voor een mooi schilderij vol contrasterende kleuren.

Extra tip: Zorg ervoor dat je zowel de binnen- als de buitententoonstellingen bezoekt voor de volledige ervaring van de botanische tuinen.

Dwaal rond in de botanische tuinen en bewonder de flora.

9. Ontspan op het strand

Hoewel het water misschien nog een beetje fris is, heeft Nieuw-Zeeland prachtige stranden. Geniet van het kustlandschap, maak een wandeling of organiseer een ontspannende picknick op het zand.

Extra tip: omdat de lente geen hoogseizoen is, heeft u het strand vaak geheel voor uzelf!

Uitzicht op Mount Maunganui met helderblauw water en hagelwitte stranden op de voorgrond
Beste strand om te bezoeken - Mt. Maunganui in Bay of Plenty
Amazing view at Pukehina Beach | New Zealand holiday
Loop langs Pukehina Beach en geniet van het geweldige uitzicht.

10. Bezoek een Lentefestival:

Controleer of er lokale festivals of evenementen zijn tijdens je bezoek. Nieuw-Zeelanders vieren het voorjaar vaak met diverse evenementen, markten en culturele festivals. Bezoek bijvoorbeeld het festival in Central Otago of in Bay of Islands.


De paarse wilde bloemen aan de Milford Road in Nieuw-Zeeland
Geniet van de kleuren van de lente in Nieuw-Zeeland.
© Hans Wijker

11. Verken de steden

U kunt Nieuw-Zeeland niet bezoeken zonder een paar dagen door te brengen in de belangrijkste steden. Verken steden als Wellington, Auckland en Christchurch en bezoek de topattracties zoals musea en kunstgalerijen, en probeer de lokale keuken in levendige buurten.

Extra tip: Als u enkele van de bekendere attracties wilt bezoeken, wordt u altijd geadviseerd om vooraf kaartjes te reserveren. Deze zijn meestal niet alleen goedkoper, maar zorgen er ook voor dat je een tijdslot hebt.

Auckland Museum van buiten op een grasveld
Bezoek het Auckland War Memorial Museum - een van Nieuw-Zeelands meest belangrijke musea
Allerlei verschillende gerechten op tafel, foto van boven genomen
Beleef een smaaksensatie tijdens een culinaire ervaring in Wellington
© TravelEssence
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Geef uw voorkeur aan en ontvang de beste reistips over de Australië en Nieuw-Zeeland

NZ kaikoura mural whale closeup

De beste plek om walvissen te zien in Nieuw-Zeeland

Een voorbeeldreis voor families

De highlights van Nieuw-Zeeland in 20 dagen

Ga samen met uw partner op een onvergetelijk avontuur door Nieuw-Zeeland en verken beide eilanden tijdens een… lees meer