Nz mount aspiring national park jetboat 1
Ontdek de wildernis en beleef een onvergetelijke ervaring

Mount Aspiring National Park

Dit bijzondere park met een van de hoogste toppen van Nieuw-Zeeland is een droomland van bergen, gletsjers, rivierdalen en bergmeren. Het is tevens een paradijs voor wandelaars. Het park heeft schitterende wandelroutes. Geniet tijdens het wandelen van prachtige wildernis, inheemse bossen en torenhoge bergen.

Wandelroutes door het park

Mount Aspiring National Park is een paradijs voor wandelaars. U kunt het park via verschillende routes ontdekken. Er zijn wandelroutes voor de ervaren als de onervaren wandelaars.

De lange wandelingen komen door prachtige valleien. Zo kunt u kiezen uit de Routeburn, het Dart/Rees River-circuit, Greenstone/Caples en de Wilkin Valley-Tracks. De kortere wandelingen zijn de Routeburn Nature Walk, Haast Pass Summit en de Lake Sylvan.

Een van de hoogtepunten van elk avontuur op het Zuidereiland: een 30 minuten durende Blue Pools Walk, deze leidt door zilverbeuken/tahina-bos. U kunt over een draaibrug naar een uitkijkplatform, daar heeft u een prachtig uitzicht op kristalheldere poelen aan de monding van de Blue River.

Andere manieren om dit nationale park te ontdekken is per helikopter of jetboat.

Tijdens uw wandeling kunt u genieten van sensationele uitzichten
© TravelEssence
Een helikopter dat gaat landen in een natuurlijk gebied met bergen op de achtergrond in Nieuw-Zeeland
Een om nooit te vergeten: ontdek het park met een helikopter

Ervaar de wildernis

In het hart van het park ligt een enorm gebied met wildernis - gletsjers, sneeuwvelden, bergen, valleien en natuurhabitats die dagenlang wandelen vereisen om te bereiken. Ten westen van de kloof, waar veel regen valt, komt het beukenbos met een geluidsspoor van vogelgezang en watervallen.

Diep in de met gletsjers uitgehouwen valleien in het oosten worden met gras begroeide riviervlakten omzoomd door imposante bergen. En boven de boomgrens overleven tuinen van pollen, korstmossen en sierlijke bloeiende kruiden tegen alle verwachtingen in.

Rotsvormen zijn een onvergetelijk kenmerk van het park. Van de merkwaardig gekleurde hellingen van de Red Hills tot de broze grijze leisteen van de Alpen, ijstijden en enorme tektonische omwentelingen hebben schoonheid met een hard randje gecreëerd.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.