Geesje & familie

Reiservaring Australië | Geesje & familie | TravelEssence

Waar zal ik beginnen. De reis van vier weken door Australië was voor mij een droom die uitkwam. Met zijn vieren, ik (Geesje), mijn zoon, schoondochter en kleinzoon van net drie jaar zijn we op reis gegaan.

Michiel van TravelEssence heeft deze reis helemaal naar tevredenheid uitgezocht. Mijn complimenten en ook die van de mensen waar we logeerden. Allereerst zijn we naar het tropisch regenwoud gereisd. Vanuit Cairns door naar Port Douglas waar we een schitterende bungalow op een park hadden. Vanuit Port Douglas hadden we een excursie geboekt met de trein en kabelbaan naar Kuranda.

TravelEssence reiservaring Australië - Geesje, Roland, Patricia & Zeth

Na drie nachten door naar Cow Bay. Een schitterende omgeving. Midden in het regenwoud en gelijk de kust ernaast. Jammer dat je daar niet mag zwemmen vanwege de krokodillen, maar je kunt in zoveel leuke watertjes wel zwemmen. We kregen veel tips van onze gastheer Matt.

TravelEssence reiservaring Australië - Geesje, Roland, Patricia & Zeth

Na het regenwoud zijn we naar de Wetlands gereden. Als je van vogels houdt dan kan je daar je hart ophalen. Voor ons wat saai, maar toch blij dat we het gezien hebben. Daar leven veel wallabies, kangoeroes en emoe's. Gezellig om wakker te worden in je tent en buiten voor je terras staat er dan een emoe staat te kijken. Geweldig.

TravelEssence reiservaring Australië - Geesje, Roland, Patricia & Zeth

Na totaal tien dagen regenwoud zijn we richting Uluru gevlogen voor de volgende zes dagen. Eerst Yulara, vanwaar je zo bij Uluru bent en The Olga's. Schitterende bergen en vooral de kleuren. Ook de ondergaande zon meegemaakt. Na Yulara naar Kings Canyon waar nog meer van die prachtige bergen staan. De kinderen zijn door de Canyon gelopen maar zelf heb ik een makkelijkere wandeling gemaakt. Je kunt daar alle kanten op.

TravelEssence reiservaring Australië - Geesje, Roland, Patricia & Zeth

Daarna reden we door het land over veel ongeplaveide wegen naar Glen Helen. Een tocht van een hele dag en heel af en toe kom je iets tegen waar je kunt eten etc. Maar heel mooi. Onderweg veel paarden, ezels en kamelen langs de kant van de weg. Het landschap is daar heel afwisselend. Omdat we in Glen Helen maar een nacht waren, moesten we deze uren wel goed benutten. De omgeving bekijken hebben we toen in een helikopter gedaan. Weer een droom die uitkwam. Een geweldige Ierse piloot vertelde ons alles over de omgeving. Het resort was een oude boerderij met diverse kamers en een camping. Verder niks in de hele omgeving, maar dat kwamen we vaker tegen.

TravelEssence reiservaring Australië - Geesje, Roland, Patricia & Zeth

Na deze mooie ervaring reden we gelijk door naar Alice Springs om de volgende dag weer een vlucht te maken nu naar Sydney. Sydney is een hele mooie stad. Zelf heb ik na het museum bezocht te hebben, whale watching gedaan, de volgende droom.Ik heb zeker vijftien walvissen gezien en de kinderen zijn naar The Opera House geweest en de botanische tuin. Ook hebben we daar het aquarium bezocht, maar in Cairns vonden we het mooier opgezet. Na vier dagen de volgende binnenlandse vlucht, naar Melbourne waar we een familiebezoek aflegde. Met hen zijn we naar de Great Ocean Road geweest twee dagen. Kangoeroes en koala's gezien. Super reis.