Aus vrienden monique jeanette uluru
Aus vrienden monique jeanette tour
Aus vrienden monique jeanette hangmat

Monique en Jeanette in Australië

Míjn schoonzus en ik hadden het plan eind 2017 drie weken rond te reizen door Australië en bezochten daartoe ergens in mei 2017 een presentatie van TravelEssence in Utrecht. Dat voelde meteen al helemaal goed en we maakten meteen een afspraak. Michiel kwam bij ons thuis om te inventariseren wat we wilden: niet teveel rijden (links rijden aaargh!), veel natuur, dieren en kleinschalige logeeradresjes. Bestemmingen: Oostkust, Outback en een stad.

'We willen TravelEssence van harte aanbevelen bij iedereen die een reis naar Australië overweegt. Zo weet je zeker dat je op de juiste 'insiders'-stekjes terechtkomt en dat alles tiptop geregeld is'

Toen we vervolgens de link naar de voorgestelde reisbeschrijving kregen, durfde ik deze bijna niet te openen, want was wat wij wilden allemaal wel mogelijk? Maar de reisbeschrijving was meteen een schot in de roos! TravelEssence kwam met het plan om twee weken rond te rijden in Queensland, omdat daar zoveel verschillende dingen te zien en te doen zijn.

Het is helemaal niet nodig de hele Oostkust daarvoor af te rijden. Daarna zouden we naar Alice Springs vliegen en een driedaagse Outback Adventure doen om vervolgens de laatste paar dagen af te sluiten in Melbourne. We kozen Melbourne boven Sydney vanwege de artistieke sfeer. We gingen meteen enthousiast akkoord met het plan. Ook heeft TravelEssence mijn andere vluchten geregeld want ik had nog een bestemming voor (Vietnam) en na (Thailand) de reis.

Onze reis was helemaal zoals de beschrijving beloofd had en beter! Links rijden in een automaat met het stuur rechts was best spannend in het begin, maar in het dunbevolkte, relaxte Queensland ook heel goed te doen. We reden in twee weken in totaal duizend kilometer en nooit meer dan een paar uur achter elkaar waardoor er weinig tijd verloren ging met alleen in de auto zitten (al hebben we daar ook van genoten).

Alle adressen waar we verbleven waren even bijzonder en kleinschalig. We hebben genoten van de gesprekken met en uitleg van onze hosts. Van de prachtige ongerepte natuur, verlaten stranden en bijzondere wildlife. We zagen onder andere andere goanna's, een casuarius, emu's, kookaburra's, kakatoo's en veel verschillende soorten kangoeroes in het wild. Ons hoogtepunt was toch wel het verblijf in Lumholtz Lodge; knuffelen met kangoeroes!

Het Outback adventure was heftig maar supergaaf! Om vier uur ’s ochtends opstaan om vervolgens vijf uur te wandelen. Maar wat hebben we geweldige uitzichten gehad en onszelf overwonnen. Slapen in een swag onder de sterrenhemel honderden kilometers van de beschaving, wie maakt dat nou mee? We waren ook erg blij met onze keuze voor Melbourne: wat een fantastische stad! We verbleven in de artistieke buurt St Kilda. Met de metro sta je in een half uur tussen de wolkenkrabbers.

Kortom, we hadden een fantastische reis en willen TravelEssence en in het speciaal Michiel bedanken dat hij onze wensen zo goed heeft aangevoeld. En de flexibiliteit om ook mijn vluchten ervoor en erna te boeken heeft me enorm geholpen om mijn wereldreis te realiseren. We willen TravelEssence van harte aanbevelen bij iedereen die een reis naar Australië overweegt. Je weet dan zeker dat je op de juiste 'insiders'-stekjes terechtkomt en dat alles tiptop geregeld is. En dat voor nauwelijks meer kosten dan dat je het zelf zou regelen.

Meer reisverhalen

Groter kon mijn verbazing niet zijn toen ik ongeveer een jaar geleden een voicemail bericht afluisterde waarin… lees meer

Reiservaringen

Diana in Australië

De eerste 8 jaar van mijn leven (1960-1968) heb ik in Australië gewoond. Mijn ouders waren mee gegaan op de grote… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.