Frank & Wianne

Frank & Wianne

We hebben het geweldig gehad. Wianne had het liefst de was gedaan, de poes een aai gegeven en dan weer terug.

Ik denk dat we het meest genoten hebben van de Solway Lass. De sfeer aan boord was erg goed en de bemanning enthousiast. Ze zorgden goed voor ons, maar maakten ook graag deel uit van de baldadigheden, zoals het duiken van de boot af. De snorkelplekken waren de moeite waard en het volleybalnet op het strand zorgde ook voor veel vertier. Zeker nadat er een koelbox met drank en hapjes naar het strand werd gebracht!

De andere tour, met Wayoutback, was ook heel erg genieten en eigenlijk net zo goed als de Solway Lass. Onze gids vertelde enthousiast over wat we zagen aan flora/fauna en Aboriginal cultuur. Het feit dat we drie dagen voor dag en dauw het bed uit moesten was geen straf, omdat de zonsopgang toch wel heel mooi is. De laatste camping spot, waar de douches verwarmd werden met brandhout, is heel speciaal. Douchen in de zonsondergang is heel roerend.

In de regen op de fiets door Sydney... Maar daardoor zeker niet minder geslaagd.

De kleinere activiteiten waren ook prima. Op privé tour in de regen op de fiets door Sydney. Met drijfnatte broek terug op ons hotel en even lekker douchen. De snorkel tour in Manly ging helaas niet door omdat het te hard waaide. We hebben het voorgestelde alternatief van een wandeling gedaan, alhoewel we het idee hadden dat de gids het ‘liever’ had geannuleerd. De kajaktocht in Tully was ook leuk. Spannend zelfs omdat we geen van beide kunnen kajakken, maar met voldoende rustige stukken om lekker te genieten van het weer en de natuur.

Op Magnetic Island hebben lekker op het strand gelegen en had Wianne de gelegenheid een koala te ‘knuffelen’. Niet alle stranden waren bereikbaar met de auto, omdat de weg op sommige punten zo zwaar beschadigd was dat ik niet verder durfde.

De accommodaties waren allemaal uitstekend. Het kleinschalig karakter van alle B&B’s sprak ons erg aan. De eigenaren namen de moeite om uit te leggen wat er te doen was, maar ook over de natuur rondom de B&B.

Oskars op Magnetic Island steekt er wel bovenuit! De woonkamer die zonder glas overgaat in het balkon waar je midden in de jungle zit was heel speciaal. Lekker met een glas wijn (en wat muggenspray) in de schemer luisteren naar het ‘kabaal’ in de jungle. Wat van deze accommodatie ook prettig was is dat je geen tijd opgeeft wanneer je wilt ontbijten. Alles staat in de koeling en je pakt het wanneer je wil. Bij Island View was het erg prettig dat we onze koffers mochten laten staan. Het is een steile heuvel en we waren blij dat het gesleep ons bespaard bleef.

Al met al hebben we ontzettend genoten, waardoor we in de toekomst nog wel een keer willen.