Cees & Marga

Cees & Marga

De start van onze reis was in Sydney. We hebben deze stad als zeer prettig ervaren, vooral het havengebied met het Opera House en de Harbour Bridge sprak ons erg aan. Ook het aanbod en de diversiteit van de restaurants waren verrassend.

De tocht in Flinders Ranges en het ecohuis in Rawnsley Park vormden een unieke ervaring. De afgelegenheid van ons huis, de stilte en de mooie natuur hebben hieraan bijgedragen. Tevens de eerste kennismaking met het nationale beest, de kangoeroe.

Via Barossa reisden we naar Kangaroo Island. Weer een prachtige accommodatie, echter wel erg afgelegen. De Remarkable Rocks en de zeehonden maakten hier de meeste indruk. Verder was het natuurpark the Grampians zeer bijzonder. De kangoeroes en emoes liepen bijna ons huisje binnen. Jammer genoeg kregen we hier ook een kangoeroe op de auto.

De tocht langs the Great Ocean Road naar Melbourne bood ons zicht op mooie rotsformaties in een prachtig blauwe oceaan. Melbourne is voor ons de meest aangename stad die we in Australië bezocht hebben. Heerlijk slenteren langs de Yarra rivier, genieten van de mooie kunst, de moderne architectuur, de ‘oude’ winkelpassages en de nieuwe shopping walhalla’s. St. Kilda, de wijk waar ons hotel lag, is een zeer levendig uitgaansgebied, vol met leuke restaurants en winkeltjes.

Vanaf Melbourne vlogen we naar The Great Barrier Reef in het noordoosten. De 2-daagse tocht met de zeilboot naar de Whitsunday Islands was een hoogtepunt. We hebben genoten van het snorkelen, van de overweldigende onderwaterwereld en het relaxte van het zeilen. Na enkele dagen lummelen op Magnetic Island weer door naar Jabiru Safari Lodge in de wetlands. Het verblijf in een tent, de prachtige ligging en de goede verzorging door de beheerders van het natuurpark maakten dit verblijf bijzonder.

Al met al een reis die we door de vriendelijkheid het relaxte van de Australiërs en de prima route en accommodaties van TravelEssence niet gauw zullen vergeten.