André & Mimy

Reiservaring Australië | André & Mimy | TravelEssence

Wij zijn totaal zes weken op reis geweest in Australië en Tasmanië. Onze reis begon in Melbourne en we waren meteen verrast door ons hotel dat gelegen was in het centrum en onze kamer had zelfs een eigen klein tuintje. We hebben totaal vier dagen doorgebracht in deze gezellige stad.

Street art in Melbourne

Vanuit Melbourne vertrokken we naar Hobart om ruim twee weken rond te reizen over het prachtige eiland Tasmanië. Woorden schieten te kort om alles te beschrijven wat we gezien en beleefd hebben. De eco lodges waren stuk voor stuk heel gezellig ingericht en we zijn overal heel hartelijk ontvangen. Als we een nadeel zouden moeten benoemen is het over het slechte weer. Het was soms echt heel koud terwijl onze reistijd in februari was.

Vanuit Tasmanië hebben wij onze reis via Melbourne voortgezet langs de Great Ocean Road. Ook schitterend en met de zomerse temperatuur is ons dit heel goed bevallen. We zijn ook hier nog zo'n twee weken rond getrokken met als hoogtepunt Flinders Range. Het enige minpunt van deze reis is de verre afstand naar deze laatste locatie: 500 kilometer. Wij waren bang voor de terugreis, omdat we ons vliegtuig naar Sydney moesten halen vanuit Adelaide. Uiteindelijk hebben we het gehaald. Ook in Sydney zijn we goed ontvangen en het hotel was ook heel gezellig en vlak bij het centrum

We hebben een schitterende reis gehad en ondanks de afstanden die we gereden hebben, in totaal 4440 kilometer zijn we toch van plan om nog een keertje terug te gaan naar dit mooie land dat ons hart heeft gestolen.

Sydney