Ab & Yvonne Heij

Ab & Yvonne Heij

Wat een fantastische reis naar Australië en Nieuw-Zeeland!

Na vorig jaar met de camper langs de oostkust van Australië getrokken te hebben, wilden we nu naar de westkust en het noorden en naar Nieuw-Zeeland. Op aanraden van Laurens hebben we gekozen voor het reizen per vliegtuig en ter plaatse met een huurauto. De overnachtingen waren meestal in de vorm van een bed en breakfast. We zijn op diverse locaties geweest en iedere keer was het weer een verrassing waar we terecht zouden komen. Alle adressen waar we hebben overnacht waren zeer bijzonder!

Tijdens onze reis hebben we tweemaal aan een meerdaagse excursie meegedaan. De negendaagse tour met een truck door de Kimberley was een geweldige ervaring. Wat we daar gezien en beleefd hebben is onbeschrijflijk. E dan de driedaagse tour naar Ayersrock. Hier sliepen we zelfs in swags in de openlucht! Ook deze ervaring hadden we niet willen missen.

Na zes weken hebben we onze reis in Nieuw-Zeeland vervolgd. Hier reisden we ook met een huurauto van de ene mooie lokatie naar de andere bijzondere overnachtingsplek. Elke keer weer werden we allerhartelijkst, genoemd bij onze voornaam, ontvangen door de mensen bij wie we gingen overnachten. Dit kwam zeer vriendelijk en vertrouwd over. Leuk om op deze manier zoveel contacten op te doen en van de "kiwi's" zelf te vernemen hoe ze leven, werken en wonen. Ze overladen ons ook vaak met tips over de omgeving, iets waar we veel aan hebben gehad.

Een van de hoogte punten in Nieuw-Zeeland was de 24-uurs cruise in de Doubtful Sound. Ook weer zo'n goed idee van Laurens! Zelf hadden we dit nooit bedacht! Dankzij TravelEssence hebben wij een fantastische, op maat gemaakte reis van drie maanden gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld, van ons krijgt TravelEssence een dikke 10. Vergeleken met onze camperreis van vorig jaar, hebben we nu het gevoel dat we toen wel wat gemist hebben!