Australië - Hergroei na de bosbranden

Australië - After The Bushfires - see it for yourself | TravelEssence

After the Bushfires

Bosbranden zijn niet ongewoon in Australië. Er zijn zelfs bomen en planten die vuur nodig hebben om te groeien, zaden te laten vallen en nieuw leven te creëren. De bosbranden waren dit jaar wel van groter en intenser formaat dan de bosbranden voorheen. Toch is 98,5% van Australië, en dus het grootste gedeelte van dit land Down Under, onaangetast gebleven. Eind januari is TravelEssence oprichter, Andrew Morten, naar Australië afgereisd om een aantal partners in de, door de bosbranden getroffen, gebieden te bezoeken.

Bomen die in het heetste gedeelte van een bosbrand stonden, zijn hun bladeren verloren en zagen er vlak na de branden zwartgeblakerd uit. Alsof ze niet opgewassen waren tegen het hete vuur… Maar niets is minder waar, na een beetje regen zijn de wortels van een boom in staat nieuwe scheuten te genereren. Dit proces is adembenemend om te zien in alle fases van de hergroei. De hergroei begint onder aan de stam, dicht bij de wortels, en zal bladeren blijven genereren totdat de kruin in één tot twee jaar weer vol in bloei is.

Eerste update van Andrew in Australië: Goed nieuws uit Adelaide Hills

In het filmpje ziet u het door bosbranden geteisterde gebied rond Adelaide Hills en is wijnboer Rick van Golding Wines aan het woord. Zijn wijngaard is door het vuur aangetast, maar toch heeft hij ook goed nieuws…

Tweede update van Andrew in Australië: Kangaroo Island krabbelt langzaam op

Voormalig Park Ranger Herb Stichel vertelt over de herstellende natuur op het eiland. En een lokale gids betreurt de afwezigheid van toeristen om het wildlife gade te slaan.

Derde update van Andrew in Australië: Blue Mountains

De Blue Mountains horen nog steeds bovenaan uw bucketlist te staan! Tourguide Jens legt uit hoe de natuur zich herstelt.

Vierde update van Andrew in Australië: Tenterfield

Tourguide Kevin laat zien hoe de natuur zich aan het herstellen is twaalf maanden na de bosbrand in Bald Rock National Park.

Vijfde update van Andrew in Australië: B(l)ack to Green

De afgelopen weken hebben we u meegenomen door verschillende gebieden in Australië die getroffen zijn door de bosbranden. Reis in deze video met ons mee door verschillende fases van de hergroei.

Het contrast tussen de zwartgeblakerde boomstammen en de fel groene en roze bladeren is iets wonderbaarlijks. Een unieke ervaring. En door de vele regen die er is gevallen in februari, nu in vol ornaat te bewonderen. De hergroei gaat snel en is niet iets wat heel vaak te aanschouwen is op deze manier. Iets wat u niet wil missen. De locals staan te popelen om u mee te nemen langs veerkrachtige vegetatie en deze op een ongekende manier mee te maken!