5 manieren om uw reis vast te leggen

5 manieren om uw reis vast te leggen | TravelEssence
03 augustus 2018

Wanneer u gaat reizen dan wilt u natuurlijk de mooie momenten vastleggen. Maar veel mensen vinden het bijhouden van een reisblog te veel werk. Of vaak vergeet men waar ze allemaal zijn geweest of wat ze hebben gedaan. Deze vijf apps maken het makkelijker voor u om al uw belevenissen en bijzondere vakantiemomenten vast te leggen.

Polarsteps

Deze app van Nederlandse bodem is een favoriet onder ons en onze reizigers. Polarsteps houdt via de GPS uw reisroute bij en maakt automatisch een kaart aan. Maar u hoeft niet bang te zijn voor hoge roamingkosten. Het is namelijk niet noodzakelijk om constant met wifi of een mobiel netwerk verbonden te zijn. Zodra u weer internet heeft, worden de gegevens automatisch bijgewerkt.

Tijdens de reis heeft u de mogelijkheid om tekst of foto’s toe te voegen. Ook geeft de app handige statistieken weer zoals het aantal afgelegde kilometers. Daarnaast kunt u ook uw route delen met vrienden of familie. Zo reist het thuisfront als het ware met u mee. Achteraf kunt u een fotoboek laten afdrukken.

De app is gratis voor Android en iOS. Maar u kunt Polarsteps ook gebruiken als webdienst.

Travel Diaries

Houdt u graag een reisdagboek bij? Met Travel Diaries kunt u gratis een online reisdagboek bijhouden. Het leuke aan Travel Diaries is dat u deze helemaal naar uw smaak kunt opmaken met verschillende lay-outs, landkaarten, lettertypes, kleuren en stijlopties. Met een link kunt u uw verhalen ook delen met het thuisfront. Hierbij heeft u de keuze welke verhalen van uw reisdagboek openbaar worden gemaakt.

Na uw reis kunt u bij Travel Diaries uw online dagboek laten afdrukken op A5-formaat als paperback, hardcover of met een leren of linnen kaft. Een mooie manier om bijzondere momenten en herinneringen levendig te houden.

Postagram

Een ansichtkaart blijft altijd leuk om te sturen en te ontvangen. Maak het nog persoonlijker met een vakantiefoto. Dit is mogelijk met de app Postagram. Deze app transformeert uw vakantiekiekje tot een ansichtkaart. Upload een foto, vul het adres in en Postagram doet de rest voor u.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.

1 Second Everyday: Video Diary

Is schrijven niet aan u besteed? Of bent u meer visueel ingesteld? Met de app 1 Second Everyday maakt u, wanneer u wilt, een video van 1 seconde. Aan het einde van uw reis plakt de app al deze fragmenten aan elkaar. Zo heeft u een leuke video van uw reis zonder dat u enige kennis hoeft te hebben van het maken en editing van een video.

De app is gratis te downloaden voor Android-gebruikers. Voor iPhone-gebruikers is de app helaas niet gratis. Om de app te kunnen gebruiken, betalen zij $4.99.

LALALAB

Tijdens het reizen maakt u waarschijnlijk veel foto’s met uw telefoon. Bij de meeste mensen blijven de foto’s op de telefoon staan en wordt er nooit meer iets meegedaan. Zonde, natuurlijk. Met de app van LALALAB kunt u met een paar klikken foto’s vanaf uw telefoon, Facebook of Instagram account omtoveren tot een fotoboek, een mooie poster of een setje polaroid foto’s of magneten.

LALALAB is gratis te downloaden voor Android en iOS.