Nz tongariro alpine crossing solo best travel time
Nz tongariro crossing barton matthews8 solo adventure
Nz tongariro alpine crossing solo see and do active 1

Maak een wandeling over de Tongariro Alpine Crossing

In het hart van het Noordereiland vindt u het Tongariro National Park, het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland. Het park is een natuurwonder dat drie vulkanen huisvest, namelijk Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en Mount Ruapehu. In het gebied komen ook veel natuurlijke warmtebronnen voor en prachtige alpenweiden.

Een van de beste dagtochten ter wereld

De Tongariro Alpine Crossing is een van de bekendste wandelroutes ter wereld. Het pronkt al jaren op de Werelderfgoedlijst. De route loopt tussen Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe en verschaft u een prachtig uitzicht. Op heldere dagen kunt u zelfs berg Taranaki zien, aan de uiterste westkust van Noordereiland.

Verken de diverse natuur

Laat u verrassen door natuurlijke bronnen, vulkanische kraters, smaragdgroene meren en inheems bos. U wordt vergezeld door een ervaren gids en een kleine groep medewandelaars. De wandeling is negentien kilometer lang en duurt ongeveer acht uur. Een goede conditie is dus vereist. Doordat u de wandeling maakt in een kleine groep legt u makkelijk contact met de andere wandelaars.

Meer actieve activiteiten

Nieuw-Zeeland voor solo reizigers

Ontdek meer over solo reizen

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.