Whakaipo Lodge

Whakaipo Lodge | Bed & Breakfast in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstGarth & Angie
Locatie Taupo
Ligging In landelijk gebied
Uitzicht Tuin en Mapara Vallei
Sfeer Gezellig, Landelijk, Natuur
Verzorging Inclusief ontbijt
Faciliteiten Huur van mountainbike
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 250,-

Onder het genot van een lokaal gerecht en een goed glas wijn kletst u met uw hosts over uw reis door Nieuw-Zeeland. De volgende dag maakt u samen een mountainbiketocht door de dorpjes en de natuurrijke omgeving van de Great Lake Trail. Welkom bij Whakaipo Lodge! Een bed & breakfast op tien minuten rijden van de restaurants van Taupo en op een half uur lopen naar Whakaipo Bay in Lake Taupo. En dat alles midden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Ontmoet Garth en Angie

De hosts Garth en Angie van de bed & breakfast Whakaipo Lodge in Taupo, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

De twee Kiwi’s Garth en Angie zijn de eigenaren van Whakaipo Lodge. Garth is opgegroeid aan de oever van Whanganui River en kent de mooie plekken in het nabijgelegen Tongariro National Park goed. Hij houdt van het buiten leven en avontuur, zo is hij een ervaren wandelaar, bergbeklimmer, mountainbiker, schilder en fotograaf. Onder het genot van een kop koffie deelt Garth zijn passie en ervaringen graag.

Angie is, net als Garth, gek op avontuur en is graag buiten. Zij houdt zich naast wandelen en fietsen ook graag bezig met koken. De gerechten die Angie maakt, bereidt zij met producten uit eigen tuin. Haar specialiteiten kunt u proeven tijdens uw verblijf. Angie en Garth nemen u ook graag mee om een stukje te mountainbiken. Een mountainbike en een helm kunt u van uw hosts lenen.

De suites van de bed & breakfast

Bij Whakaipo Lodge vindt u twee suites, de Ruapehu Suite en de Tongariro Suite. De Ruapehu Suite heeft uitzicht op de Mapara Vallei en vanuit de Tongariro Suite kijkt u uit op de groene tuin van Garth en Angie. Beide suites zijn geschikt voor twee personen en zijn voorzien van een badkamer, airconditioning en wifi. Om zo goed mogelijk van de omgeving te genieten heeft u vanuit beide suites toegang tot een patio.

 • Whakaipo Lodge in Taupo
  Whakaipo Lodge in Taupo
 • De tuin van Whakaipo Lodge
  De tuin van Whakaipo Lodge
 • De Tongariro Suite van Whakaipo Lodge
  De Tongariro Suite van Whakaipo Lodge
 • De Ruapehu Suite van Whakaipo Lodge
  De Ruapehu Suite van Whakaipo Lodge

Mountainbiken over Great Lake Trail

De Great Lake Trail is een fietsroute door de natuur en de dorpjes rondom het grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. U kunt bij Whakaipo Lodge naast alleen een suite ook een pakket boeken, waarbij u gaat mountainbiken. U verblijft twee of drie nachten in een suite en gaat één of twee dagen fietsen over de Great Lake Trail. Garth en Angie brengen u naar het startpunt en halen u bij het eindpunt weer op.

Bij een verblijf van twee nachten fietst u op een dag 21 kilometer in ongeveer drie uur. U fietst een deel van de route, namelijk van Kawakawa Bay over de heuvels naar Kinloch. Het eerste deel van deze fietsroute is vrij vlak, zodat u even kunt inkomen. Na een klim door de bergen komt u aan bij het dorpje Kinloch, aan de oever van Lake Taupo. Dit dorpje is het eindpunt, waar u tot rust komt met een kop koffie en een lunch.

U gaat twee dagen over de Great Lake Trail van Nieuw-Zeeland fietsen als u kiest voor het pakket van drie nachten. U fietst dan beide dagen 30 á 35 kilometer in ongeveer vijf uur. De eerste dag is Kinloch ook uw eindpunt. De tweede dag fietst u naar Waihaha en Waihora. Bij Waihora stapt u op de boot naar Kinloch, waar u door Garth en Angie opgehaald wordt.

The Great Lake Trail op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland