Stargazers Bed & Breakfast

Stargazers Bed & Breakfast | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstAlastair & Harriette
Locatie Coromandel
Ligging In het bos, In de bergen
Uitzicht Vrij uitzicht
Sfeer Landelijk, Natuur
Faciliteiten Kitchenette, Volledige keuken, Stargazing Tour
Overige Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak, Internet/WIFI beschikbaar in de Observatory Lodge
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 180,-

Deze bed & breakfast in Nieuw-Zeeland heeft niet voor niets de naam Stargazers. U kunt hier dan ook perfect sterren kijken. Zowel met het blote oog als van heel dicht bij door de telescoop. Uw host Alastair is namelijk amateur astronoom en in het bezit van vele instrumenten, waarmee u de maan, sterren, planeten en sterrenstelsels observeert. Vol enthousiasme deelt Alastair zijn kennis met u terwijl u verblijft in zijn lodge.

Uw verblijf bij Stargazers Bed & Breakfast

TravelEssence accommodatie: bed & breakfast in Nieuw-Zeeland - Stargazers Bed & Breakfast in de Coromandel

De accommodatie van Alastair en zijn vrouw Harriette is gelegen in een beschermde vallei in Kuaotunu. U vindt deze vallei op ongeveer zestien kilometer ten noorden van Whitianga op Coromandel Peninsula. Bij deze Nieuw-Zeelandse bed & breakfast zijn twee verblijfsmogelijkheden. U kunt kiezen voor de Observatory Lodge. Deze ecologische lodge is hoog gelegen in de bossen van de Coromandel. Vanuit deze lodge heeft u toegang tot het terras, waar u overdag vogels kunt spotten, zoals de Morepork uil. ’s Avonds is het terras de plek om de sterrenhemel te bekijken onder het genot van een drankje. Verder heeft de Observatory Lodge een slaapkamer, badkamer en woonkamer met kitchenette.

TravelEssence accommodatie: bed & breakfast in Nieuw-Zeeland - Stargazers Bed & Breakfast in de Coromandel

Een andere verblijfsmogelijkheid is de Miner’s Cottage. Deze cottage is gelegen in de tuin, op drie minuten lopen van het hoofdgebouw en u verblijft hier op basis van zelfvoorziening. Er is dan ook een keuken aanwezig in de cottage. Het is een oude goudzoekers cottage met vandaag de dag drie slaapkamers, een woonkamer en een badkamer. De Miner’s Cottage is een goede accommodatie als u helemaal tot rust wilt komen. U heeft hier namelijk geen internet en mobiel bereik. In het hoofdgebouw kunt u hier wel gebruik van maken.

Sterren kijken in Nieuw-Zeeland

Alastair organiseert astronomie tours, waarbij hij vol passie vertelt over de sterren en planeten. Tijdens een verblijf van minimaal twee nachten bij Stargazers Bed & Breakfast is de tour inbegrepen, wat u de kans biedt om de nachtelijke hemel van het zuidelijk halfrond te bewonderen. De tour begint op het observatie dek, waar u uitleg krijgt over de sterren en meer leert over hoe u bepaalde sterren en sterrenbeelden kunt herkennen. Alastair vertelt u tijdens de tour ook over de Maori en Polynesische reizigers die de sterren en planeten gebruikten om zichzelf te navigeren over de Pacific Ocean.

TravelEssence accommodatie: bed & breakfast in Nieuw-Zeeland - Stargazers Bed & Breakfast in de Coromandel Foto door Peter Overbosch (www.overbosch.de)

Vervolgens gaat u aan de slag met een professionele telescoop in de roterende astronomie koepel. Hierbij observeert u verschillende objecten, waaronder de maan, sterren, planeten en sterrenstelsels. Terug op het kantoor van Alastair heeft u de kans om een aantal meteorieten van 4,5 biljoen jaar oud te bewonderen en leert u over de geschiedenis.