Nz kauri cliffs golf course friends gents easygoing

Sla een balletje op de vijf mooiste golfbanen van Nieuw-Zeeland

Van het noorden tot het zuiden strekt Nieuw-Zeeland zich uit over 1600 kilometer. Van oost naar west is dit 400 kilometer en met zo'n 4,7 miljoen inwoners is er daarom genoeg ruimte in dit natuurrijke land. Ruimte voor zo’n 400 golfbanen, wat Nieuw-Zeeland op de tweede plek zet van landen met de meeste golfbanen ter wereld. En dan kent Nieuw-Zeeland ook nog eens de mooiste golfbanen. Dus golfliefhebbers opgelet: wij delen de vijf mooiste golfbanen in Nieuw-Zeeland met u.

Door de ruige kust, het heuvelachtige binnenland en de vele meren die Nieuw-Zeeland rijk is, is er een grote variatie aan golfbanen. U kunt denken aan banen direct aan de kust, aan de helderblauwe meren en omgeven door met sneeuw bedekte bergen. Kortom, in Nieuw-Zeeland gaat golfen heel goed samen met de prachtige natuur.

Kauri Cliffs

Kauri Cliffs staat op de 49ste plek van mooiste golfbanen ter wereld en is onderdeel van een ruim 2400 hectare grote boerderij in de Bay of Islands. De golfbaan is gelegen op de top van een klif met uitzicht over Matauri Bay en de Pacific Ocean. Tijdens een balletje slaan bij Kauri Cliffs bent u dus omgeven door de oceaan, rotsen, schapen en vee.

Rotorua Golf Club

Rotorua is het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland, dus dan is het niet heel gek dat hier ook een geothermische golfbaan is. Zelfs de enige geothermische golfbaan ter wereld met de oorspronkelijke naam: Arikikapakapa. Dit betekent ‘het zachte geluid van de borrelende modder’. Tijdens een potje golf speelt u dan ook op slapende en actieve geothermische gebieden.

Wairakei International Golf Course

Wat dacht u van golfen op een van de twintig beste golfbanen ter wereld? De Wairakei International Golf Course is een rustige golfbaan, waar u alleen het gezang van de vogels, het grazen van de herten en de echo van de club op de bal hoort. De golfbaan is een roofdier-vrij reservaat en ligt in het vulkanische landschap van Taupo.

Terrace Downs

In de hooglanden van Canterbury vindt u de 18-holes golfbaan Terrace Downs. Vanaf elke hole heeft een spectaculair uitzicht op de Nieuw-Zeelandse natuur, maar bij hole 16 heeft u het mooiste uitzicht. Dit uitzicht bestaat namelijk uit Mount Hutt en de Rakaia River. In 2015 werd Terrace Downs uitgeroepen tot de beste golfbaan van Nieuw-Zeeland tijdens de World Travel Awards.

Terrace Downs ligt ook nog eens op loopafstand van een van de leukste TravelEssence accommodaties: Quickenberry Lodge.

Jack’s Point

Gelegen aan de voet van de Remarkables Mountain Range en aan de oever van Lake Wakatipu vindt u de golfbaan Jack’s Point. De golfbaan kenmerkt zich door kleine schiereilanden, wetlands en een bosrijke omgeving. Het is een gebied waar veel lokale dieren hun thuis hebben gevonden. En dit allemaal op slechts vijftien minuten rijden van de stad Queenstown.

Wilt u graag een rondreis door Nieuw-Zeeland maken, waarbij golfen een belangrijk aspect is? Wij hebben een Nieuw-Zeeland voorbeeldreis voor levensgenieters en golfliefhebbers.

Ontdek meer reisverhalen

Nz scenic drives queenstown haynes lake1

Dit zijn de belangrijkste verkeersregels in Australië en Nieuw-Zeeland

Wilt u Australië en Nieuw-Zeeland echt ontdekken? Huur dan een auto en rijd de mooiste routes. Terwijl u door de… lees meer

aus kangaroo island australian sea lion

Kom oog in oog met deze Australische dieren in het wild

Al bubbelend in het bubbelbad geniet u van het uitzicht op de groene vlaktes met ergens op de achtergrond een berg… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.