Aus friends - De Jong/ Bakker
'44 dagen vol fantastische ervaringen!'

Familie de Jong/Bakker in Australië

De eerste twee weken rondreis Australië hebben we in Queensland doorgebracht. Genoten op de mooiste locaties van het Great Barrier Reef. Met zeilboot naar de Whitsunday Islands gevaren en gesnorkeld/gezwommen bij een koraaleiland. Koraal en de mooiste gekleurde vissen gezien, net een aquarium.

Verder doorgereisd naar Magnetic Island en kennisgemaakt met de koala's, rockwallabies en felgekleurde lories. Ook hier de mooiste witte, met palmbomen omgeven, zandstranden gezien. Echt een paradijs.
Hierna vertrokken naar een boomhut in een tropisch regenwoud in Malanda (Atherton Tablelands), prachtige wandelingen gemaakt en een vogelbekdier en python gespot. Verder doorgereisd naar het Daintree Rainforest, waar we ook weer in een boomhut sliepen en prachtige wandelingen hebben gemaakt langs ook weer fantastische stranden.

De laatste locatie in Queensland was een appartement in Port Douglas van waar we een tocht hebben gemaakt met een catamaran naar de Low Isles. Daar gesnorkeld en met een glasbodemboot het koraal en de mooie vissen bekeken.

Hierna zijn we gevlogen naar Darwin in The Northern Territories, alle dagen temperaturen van 40 gr. en zeer vochtig. Gelukkig ook hier weer airco.

Happy Wallaby family | Australia wildlife

Vanuit Darwin is onze rondreis in het noorden begonnen, allereerst naar Jabiru in Kakadu National Park. Hier hebben we een boottocht gemaakt met een Aboriginal gids over de Eastern Crocodile River, waar we veel krokodillen hebben gezien. De gids gaf uitleg over hoe de Aboriginals (over)leven in de bush.

Verder gereden naar Katherine waar we gelogeerd hebben in Nitmiluk Park en een spectaculaire helikoptervlucht hebben gemaakt over de 10 gorges.

Laatste locatie in het noorden was Litchfield Tourist Park in Batchelor vlakbij Litchfield National Park. In dit park waren veel kangoeroes. In het NP hebben we de termietenheuvels bekeken. Verder diverse watervallen gezien waar je ook heerlijk kon zwemmen.

Weer terug naar Darwin, van waar we met het vliegtuig vertrokken richting Alice Springs. Hier hebben we een week met een 4wd rondgereden, door de bush via Glen Helen, Kings Canyon naar Uluru. De rit van Glen Helen naar Alice Springs zullen we niet snel vergeten, 130 km over een onverharde weg. Op sommige delen was rijden sneller dan 20 km/u niet mogelijk door gaten en doordat de weg veel gelijkenis had met een wasbord....

In Kings Canyon hebben we de indrukwekkende RIM WALK gedaan, een 4,5 uur durende wandeling over en door de canyon, schitterend.

Het hoogtepunt in het Red Centre blijft natuurlijk de Uluru en de Kata Tjuta. Hier de sunrise en sunset meegemaakt. Ook de Field of Lights gezien, 50.000 lampjes in de woestijn op een terrein ter grootte van zeven voetbalvelden zijn wel erg indrukwekkend.

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar het koelere zuiden, Melbourne. Daar verbleven we in The Blackman, in de wijk St. Kilda. Helaas hadden we maar één dag om deze mooie stad te bekijken, want de volgende dag vertrokken we naar de Grampians. Hier twee dagen verbleven in een cottage met grazende kangoeroes voor het terras. Ondanks regen toch nog enkele wandelingen naar watervallen en lookouts kunnen maken.

Via de Great Ocean Road naar Apollo Bay gereden. Wat een ervaring. Prachtige, grillige rotsformaties zoals o.a. de 12 Apostelen gezien.

Na Apollo Bay teruggereden naar Melbourne en vandaar ook weer met een binnenlandse vlucht vertrokken naar Sydney. Volgens velen de mooiste stad ter wereld. Wij hebben dit met eigen ogen kunnen aanschouwen vanuit ons appartement met uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera house. Fietstocht gemaakt door het centrum van de stad en langs de havens.

We hebben de reis afgesloten met twee relaxte stranddagen op Manly Beach en het bekende surfstrand Bondi Beach. Mooier kon je het niet bedenken.

Samenvattend: het waren 44 zeer intensieve dagen maar deze waren zeer de moeite waard.

Wij danken TravelEssence voor de perfecte organisatie van deze reis van ons leven.

Meer reisverhalen

We hadden een goede reden om Australië te bezoeken, want onze dochter was daar een jaar eerder naartoe verhuisd.… lees meer

Onze oudste zoon is samen met een kameraad vorig jaar augustus vertrokken om een jaar te gaan backpacken in… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.