AUS review corerica na een fikse regenbui in Dunkeld
AUS review corerica Cape Schanck 1
AUS review corerica lekkers eten bij KOI dessert bar
AUS review corerica Great Ocean Road 1 Gibson Steps Beach
AUS review corerica na een fikse regenbui in Dunkeld
AUS review corerica Cape Schanck 1
AUS review corerica lekkers eten bij KOI dessert bar
AUS review corerica Great Ocean Road 1 Gibson Steps Beach

Cor en Erica in Australië

Wij zijn absoluut geen globetrotters maar wilden graag 1x in ons leven een grote reis maken. Onze keus viel op Australië. Anderhalf jaar voordat we vertrokken, kwam Sylvia bij ons thuis om alles te bespreken. Ze had een grote kaart bij zich en luisterde goed naar onze wensen. Zo kwamen we eigenlijk al heel snel tot een reisplan.

Een stel bij een uitkijkpunt in de Blue Mountains
Cor en Erica bij de Blue Mountains
© Erica Zwart
De verschillende stops

Stop over in Singapore

We vertrekken op 17 september richting Singapore. Hier maken we een tussenstop en wat bevalt ons dat goed. Na een paar uur slaap gaan we met de metro naar Marina Bay en genieten we van het mooie uitzicht vanaf het Sands Skypark Observation Deck. De volgende dag bezoeken we de Jewel met een grote indoor waterval en de Gardens by the Bay. Vooral Cloud Forest is een aanrader, evenals de Supertree Grove als het donker is. Het is prachtig verlicht, echt magisch!

The Jewel op Changi Airport in Singapore
The Jewel op Changi Airport in Singapore
© Erica Zwart
Supertree Grove in Singapore licht 's avonds op
Supertree Grove licht 's avonds op
© Erica Zwart

Vijf dagen Sydney

Helemaal opgeladen en al bijna gewend aan het tijdsverschil, zijn de acht uur vliegen naar Sydney een ‘makkie’. Wat een geweldige stad is dit! Ons hotel bevindt zich in The Rocks op slechts enkele minuten lopen vanaf Circular Quay, het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Helemaal top!

Wij zijn maar liefst vijf hele dagen in deze stad en dat is precies goed. Hoogtepunten zijn een biketour met gids, de Coastal Walk van Bondi Beach naar Coogie Beach waarbij we een moeder met baby walvis zien, lekkere toetjes eten bij Reynold van Masterchef Australië in zijn dessertbar KOI, met de veerboot naar Watsons Bay en de prachtige uitzichten vanaf de Pylon Lookout op de brug. Aan hoogtevrees doen we deze reis gewoon even niet 😊.

Zicht op Sydney Opera House vanaf Pylon Lookout
Zicht op Sydney Opera House vanaf Pylon Lookout
© Erica Zwart
Doorkijkje tussen twee bomen door bij Watsons Bay in Australië
Sydney vanuit Watsons Bay
© Erica Zwart

Three Sisters

Daarna rijden we met onze huurauto naar de Blue Mountains. Het links rijden is even wennen, maar na anderhalf uur bereiken we onze cottage in Leura. Op slechts een paar kilometer afstand bevindt zich het uitzichtpunt op de beroemde Three Sisters, zo overweldigend mooi! Het is hier een waar wandelparadijs en het staat allemaal zo goed aangegeven dat je geen moment bang bent om te verdwalen. De wandelingen naar Wentworth Falls en Katoomba Falls zijn prachtig en we verbazen ons er telkens weer over hoe oneindig groot dit natuurgebied is. Wat voelen we ons nietig.

Uitzicht over de Blue Mountains met de Three Sisters op de voorgrond.
De Three Sisters
© Erica Zwart
Giant Stairs in de Blue Mountains
Giant Stairs in de Blue Mountains
© Erica Zwart

Tasmanië

Na drie dagen Blue Mountains rijden we naar Sydney Airport en vliegen we naar de hoofdstad van Tasmanië: Hobart. Met onze nieuwe huurauto rijden we vanuit de stad naar Mount Wellington. Halverwege de berg wordt het steeds kaler en kouder. We zien iets wits en ja hoor, er ligt sneeuw! Het is boven slechts 1 graad en er staat een koude poolwind, maar het uitzicht op de stad is adembenemend. ’s Middags verkennen we de stad en vooral de haven van Hobart is erg leuk.

De volgende dag rijden we naar Bicheno aan de oostkust. We verblijven vier nachten in een bizar mooi huis met uitzicht op de oceaan. De pinguïns lopen ’s avonds door de tuin, wat een belevenis!

Gele boot in de haven van Hobart op Tasmanië
De gezellig haven van Hobart
© Erica Zwart
Uitzicht over Hobert vanaf Mount Wellington
Uitzicht over Hobart vanaf Mount Wellington
© Erica Zwart

Het magische Bay of Fires

Ten zuiden van Bicheno ligt Bay of Fires. Het is ons nooit helemaal duidelijk geworden waar dit park begint en eindigt, want alle rotsen aan de oostkust kleuren oranje. Hoogtepunten zijn onze stops bij Swimcart Beach en Binalong Bay. Het water is hier turquoise, het zand wit, de lucht blauw en de rotsen zijn oranje. Dat levert weer heel wat mooie plaatjes op!

Onze laatste stop op Tasmanië is Cradle Mountain. We moeten best een heel eind rijden en we beginnen ons net af te vragen of we in de ‘middle of nowhere’ zijn beland, als we opeens ons hotel zien opdoemen. Het is koud, maar wel droog, dus we maken een paar mooie wandelingen naar Dove Lake, Glacier Rock en Lake Lilla.

Twee pagegaaien bij Binalong Bay in Australië
Papegaaien bij Binalong Bay
© Erica Zwart
Wit strand met blauwe zee en een blauwe lucht en rotsen met oranje.
De kleurrijke kust van Bay of Fires
© Erica Zwart

Bed&Breakfast

Vanaf Melbourne Airport komen we, na anderhalf uur filerijden, in een heerlijke Bed & Breakfast van twee gastvrije Belgen op Mornington Peninsula. We hebben meteen een klik met een ander Nederlands stel dat ook via TravelEssence reist. Het is heel leuk om reiservaringen uit te wisselen.

Als we bij een accommodatie of activiteit aankwamen, hoorden we steevast: ‘Hi, how are you? You must be Cor and Erica!’

Point Nepean NP

De volgende dag rijden we naar het Point Nepean National Park op het uiterste puntje van het schiereiland en maken daar een prachtige wandeling met links en rechts de oceaan, heel bijzonder. Een stuk hier vandaan ligt Cape Schanck met wederom een erg leuke vuurtoren en fantastische uitzichten.

Een witte vuurtoren met rode top bij Cape Schanck
De vuurtoren bij Cape Schanck...
© Erica Zwart
Uitzicht over zee bij Cape Schanck
...met een prachtig uitzicht over zee!
© Erica Zwart

Treetop Walk

We varen in 20 minuten met de ferry van Sorrento naar Queenscliff en beginnen aan de Great Ocean Road. We stoppen onderweg bij het monument in Lorne, gaan naar het beroemde surfstrand Bells Beach en zien koala’s bij de Kennett River! De volgende dag gaan we naar Otway National Park. We doen daar de Treetop Walk op 30 meter hoogte tussen de bomen. Dit is iets wat we van tevoren niet hadden gedacht te durven. Maar tijdens zo’n reis verleg je toch je grenzen. Ook maken we een wandeling door het regenwoud naar de Triplet Falls.

We vervolgen onze weg over de Great Ocean Road en zien de beroemde Twelve Apostles en nog veel meer mooie rotspartijen. We overnachten in Port Fairy en maken een rondwandeling op het prachtige Griffiths Island. 's Middags begint het hard te regenen en blijven we in onze gezellige cottage.

Watervallen en bossen in het zuiden van Australië
Bij de Triplet Falls
© Erica Zwart
Een man die door duinen wandelt, richting de zee op Griffiths Island
Het is heerlijk wandelen op Griffiths Island!
© Erica Zwart

Overstromingen

Ook de volgende dag regent het nog, maar dat is niet zo erg, want het is toch een reisdag. In de loop van de middag arriveren we in Dunkeld, aan de voet van de Grampians. Hier bereiken ons de eerste nieuwsberichten en ook verontrustende appjes vanuit Nederland over overstromingen in Victoria. Wij hebben echt zoiets van: overstromingen? Van die paar buitjes? Bij het visitor centre in Halls Gap horen we dat alle wegen naar uitzichtpunten en watervallen dicht zijn. Het wemelt hier overigens van de kangoeroes, echt leuk om te zien. Inmiddels hebben we ook een mail van TravelEssence ontvangen met een aantal tips over de overstromingen, heel attent.

Omleiding

De volgende dag gaan we toch een beetje gespannen op pad en ja hoor, na 20 km worden we al omgeleid omdat de weg ondergelopen is. Maar de wegen zijn gelukkig goed en gaandeweg komt de skyline van Melbourne steeds dichterbij. Wat zijn we opgelucht als we de auto zonder verdere problemen in het stadscentrum inleveren en een Uber naar het hotel bestellen!

Een kangoeroe in het wild, zittend in gras en tussen bomen
Een kangoeroe in het wild bij Dunkeld
© Erica Zwart
De stad Melbourne met een volle Yarra River in Australië
Veilig aangekomen in Melbourne, waar de Yarra River net niet overstroomt...
© Erica Zwart

Eureka

Het is zaterdagmiddag en de stad bruist. Vooral de terrassen op de boulevard van Southbank zitten overvol, er klinkt gezellige muziek en er lijkt niets aan de hand te zijn. Maar het waterpeil in de Yarra River is abnormaal hoog. Helikopters vliegen af en aan om het allemaal in de gaten te houden. We hebben tickets voor het Eureka Skydeck en zorgen ervoor dat we er voor zonsondergang zijn. Het is prachtig helder weer en we zien de stad van kleur veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

De Eureka Tower in Melbourne
De Eureka Tower torent boven de stad uit
© Erica Zwart
Uitzicht vanaf de Eureka Tower in Melbourne Australië
Golden hour maakt het uitzicht van af de Eureka Tower nog specialer!
© Erica Zwart

Bike tour

De volgende dag hebben we een bike tour met gids die we al via TravelEssence geboekt hadden. We blijken (net als de vorige keer in Sydney) het geluk te hebben dat we de enigen zijn. Een privégids dus, en wat voor één! Leanne leidt ons door de hele stad en weet er enorm veel over te vertellen. We komen op plekken en zien dingen die we anders niet hadden gezien. Echt een aanrader!

Skyline

Op maandag gaan we met de tram naar St. Kilda. We lopen over de pier en hebben daar een mooi uitzicht op de skyline van Melbourne. We winkelen wat en gaan naar het beroemde Fed Square. Onderweg komen we de ene na de andere gave street art tegen. De terugreis is lang maar prima. Na bijna vijf weken zijn we weer thuis na een onvergetelijke reis.

Wie weet komen we nog op ons besluit terug dat dit eenmalig was. In dat geval gaan we zeker weer in zee met TravelEssence want echt alles was tot in de puntjes geregeld.

Man en vrouw op de fiets in de stad Melbourne in Austrlië
De bike tour is een groot succes met privé gids Leanne
© Erica Zwart
Muurschildering van Aboriginal in Melbourne Australië
Een van de vele prachtig beschilderde muren in Melbourne
© Erica Zwart

Meer reiservaringen

We hebben een geweldige reis gehad! Alles klopte eraan. De informatie vooraf, de zorgvuldige planning die rekening… lees meer

Onze reis begon in Adelaide, waar we jammer genoeg maar één nacht konden verblijven. Van Adelaide vertrokken we in… lees meer