Newzealand waterfalls
De grens van Nieuw-Zeeland is open: update 20 juni 2022

Toegangseisen voor Nieuw-Zeeland

Alle internationale toeristen mogen Nieuw-Zeeland weer inreizen met volledige vaccinatie. Er zijn echter aanvullende regels en uitzonderingen. Op deze pagina vindt u alle informatie in één oogopslag.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten een medische vrijstelling aanvragen voordat ze Nieuw-Zeeland kunnen binnenkomen.

Wat moet u doen voor uw vertrek?

Vraag een visum aan

Om Nieuw-Zeeland binnen te mogen, heeft u naast uw vaccinatiebewijs een geldig New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) visum nodig.

U kunt hier dit visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen.

Check uw paspoort

U heeft voor Nieuw-Zeeland een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Nieuw-Zeeland verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, dan helpen we u graag verder.

In Nieuw-Zeeland erkende vaccins en vaccinatiebewijs

Vaccinatie

In Nieuw-Zeeland wordt u als volledig gevaccineerd beschouwd als u tweemaal bent ingeënt. De laatste dosis moet minimaal 14 dagen voor uw reis zijn toegediend. Op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid vindt u een uitgebreid overzicht van welke vaccins erkend worden (inclusief gemengde vaccins).

Reizigers die vanwege medische redenen niet tegen COVID-19 kunnen worden gevaccineerd, moeten een vrijstelling toegekend krijgen om het land binnen te komen. U dient deze vrijstelling minstens 5 dagen voor vertrek aan te vragen. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Volksgezondheid. Laat u zich ook informeren over de vereisten bij aankomst in Nieuw-Zeeland, met name over de eventuele zelfisolatie- of quarantainevoorschriften.

Vaccinatiebewijs

Internationale reizigers zijn verplicht om bij het inchecken voor hun vlucht naar Nieuw-Zeeland een bewijs van vaccinatie te tonen. Hiervoor adviseren wij het EU-vaccinatiecertificaat. Het bewijs moet ook bij aankomst in Nieuw-Zeeland aan een grensbeambte worden getoond. Om technische complicaties te voorkomen, kunt u het beste naast de elektronische kopie, ook een papieren exemplaar van het EU-certificaat bij u hebben.

Het Covid-19-vaccinatiecertificaat moet aan de volgende eisen voldoen:

Het vaccinatiebewijs moet:

 • Zijn afgegeven door een nationale of overheidsinstantie of een geaccrediteerde vaccinatieaanbieder
 • In het Engels zijn of vergezeld gaan van een beëdigde vertaling

Het vaccinatiebewijs moet het volgende bevatten:

 • Uw naam zoals deze op uw paspoort staat
 • Uw geboortedatum of uw paspoortnummer
 • De merknaam van het vaccin
 • Het batchnummer of lotnummer van het vaccin
 • De datum van elke dosis of de datum waarop een volledige vaccinatie is voltooid
 • Het land van vaccinatie

Kinderen

Kinderen onder de 16 jaar hebben geen vaccinatiebewijs nodig. Zij kunnen Nieuw-Zeeland binnenkomen zonder quarantaine als zij met een ouder of wettelijke voogd meereizen die voldoet aan de vaccinatievereisten.

Hersteld van COVID-19

In Nieuw-Zeeland is een eerdere infectie met COVID-19 geen contra-indicatie voor vaccinatie. Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid stelt dat eerdere infectie moeilijk te bevestigen is en dat er onzekerheid bestaat over de duur van de bescherming. Degenen die hersteld zijn zonder aanvullende vaccinatie, worden daarom als niet-gevaccineerd beschouwd bij aankomst en moeten daarom voldoen aan de geldende regels voor niet-gevaccineerde personen, zoals quarantaine.

New Zealand Traveller Declaration

Alle reizigers moeten uiterlijk voor het inchecken een officieel immigratieformulier invullen. De New Zealand Traveller Declaration is een online systeem dat uw reis- en gezondheidsinformatie rondom COVID-19 verzameld. Wij raden u aan om dit formulier thuis voor vertrek online in te vullen. U kunt hier maximaal 28 dagen voor vertrek al mee beginnen.

Wat u nodig heeft om dit formulier in te vullen:

 • Paspoortgegevens
 • Vaccinatiebewijs
 • Vluchtgegevens

Op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid kunt u de New Zealand Traveller Declaration invullen.

Vereisten voor het dragen van mondmaskers

Wanneer moet u tijdens uw reis een mondmasker dragen?

In het vliegtuig dient iedereen een mondmasker te dragen. Als u geen masker draagt, mag u niet boord gaan van het vliegtuig.

 • Het is het beste om een ​​medisch masker te dragen
 • Ververs uw masker elke 4 uur
 • Neem voldoende mondkapjes mee voor de duur van uw reis

Wanneer mag u uw masker in het vliegtuig afzetten?

 • Bij eten en drinken
 • Op aanwijzing van een luchtvaartmaatschappij of overheidsfunctionaris voor identificatie-, nood- en veiligheidsdoeleinden

Wanneer dient u een mondmasker te dragen in Nieuw-Zeeland?

In Nieuw-Zeeland wordt iedereen sterk aangeraden om overal binnen een mondmasker te dragen. Denk hierbij aan winkels, taxi's en restaurants. Lees meer over de regelgeving rondom het dragen van mondmaskers in Nieuw-Zeeland.

Terug naar Nederland

Nieuw-Zeeland wordt niet beschouwd als risicogebied. Vanuit de Nederlandse overheid krijgt u bij terugkomst enkel het advies om u zich te houden aan de corona basisregels. Meer informatie vindt u hier.

Ontdek meer

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie Down Under. Plan met… lees meer

U wilt natuurlijk het meeste uit uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland halen. Maar het boeken van de ideale… lees meer

Wilt u luieren op het strand en snorkelen in een helderblauwe zee of wilt u de Outback verkennen en een stedentrip… lees meer

Zorgeloos reizen naar Down Under

Vliegen naar Australië

Australië lijkt misschien onbereikbaar, een verre plek aan de andere kant van de wereld. Maar in werkelijkheid… lees meer

WAT IS UW DROOMVAKANTIE?

Voorbeeldreizen Australië

Australië is een land van contrasten en vol met eindeloze natuurlijke wonderen. Ga op reis en ontdek de schoonheid… lees meer

REIZEN OP MAAT NAAR AUSTRALIË

Reisinformatie

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.