Newzealand waterfalls
Newzealand waterfalls
De grens van Nieuw-Zeeland is open

Toegangseisen voor Nieuw-Zeeland

Laatste update: 13/09/2022

Alle internationale toeristen mogen Nieuw-Zeeland weer inreizen! Vanaf 13 september is een Covid-19 vaccinatie zelfs niet meer verplicht. Er zijn echter aanvullende regels en uitzonderingen. Op deze pagina vindt u alle informatie in één oogopslag.

Wat moet u doen voor uw vertrek?

Vraag een visum aan

Om Nieuw-Zeeland binnen te mogen, heeft u een geldig New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) visum nodig.

U kunt hier dit visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen.

Check uw paspoort

U heeft voor Nieuw-Zeeland een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Nieuw-Zeeland verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Vaccinatiebewijs

Het is sinds 13 september 2022 niet langer verplicht voor internationale reizigers om een bewijs van vaccinatie te kunnen tonen bij aankomst in Nieuw-Zeeland.

Zelftest bij aankomst

Vanaf 20 juni 2022 is COVID-19 test voor vertrek niet meer nodig.

Bij aankomst op het vliegveld krijgt u per persoon twee gratis zelftests aangereikt, inclusief duidelijke instructies. Deze RAT sneltesten zijn sinds 13 september niet meer verplicht om uit te voeren, maar worden nog wel aangemoedigd door de overheid van Nieuw-Zeeland. Reist u met kinderen? Dan moedigt de overheid ook het testen van kinderen vanaf 6 maanden oud aan.

Wilt u een zelftest uitvoeren, dan doet u dat de eerste keer u op de dag van aankomst of op dag 1 van uw vakantie. De tweede test doet u op dag 5 of 6 van uw vakantie. Is de uitslag positief? Bel dan naar +64 9 954 6118.

Lees meer over het zelftesten en wat u moet doen bij een positieve test via deze website.

Vereisten voor het dragen van mondmaskers

Wanneer moet u tijdens uw reis een mondmasker dragen?

In het vliegtuig dient iedereen een mondmasker te dragen. Als u geen masker draagt, mag u niet boord gaan van het vliegtuig.

  • Het is het beste om een ​​medisch masker te dragen
  • Ververs uw masker elke 4 uur
  • Neem voldoende mondkapjes mee voor de duur van uw reis

Wanneer mag u uw masker in het vliegtuig afzetten?

  • Bij eten en drinken
  • Op aanwijzing van een luchtvaartmaatschappij of overheidsfunctionaris voor identificatie-, nood- en veiligheidsdoeleinden

Wanneer dient u een mondmasker te dragen in Nieuw-Zeeland?

In Nieuw-Zeeland is het dragen van een mondmasker sinds 13 september 2022 niet meer verplicht. Alleen op plekken waar mogelijk mensen met een verzwakte gezondheid kunnen zijn, zoals in een huisartsenpraktijk, in een ziekenhuis, apotheek, verzorgingshuis e.d. is het dragen van een masker nog verplicht. Lees meer over de regelgeving rondom het dragen van mondmaskers in Nieuw-Zeeland.

Terug naar Nederland

Nieuw-Zeeland wordt niet beschouwd als risicogebied. Vanuit de Nederlandse overheid krijgt u bij terugkomst enkel het advies om u zich te houden aan de corona basisregels. Meer informatie vindt u hier.

Ontdek meer

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Wilt u luieren op het strand en snorkelen in een helderblauwe zee of wilt u de Outback verkennen en een stedentrip… lees meer

Zorgeloos reizen naar Down Under

Vliegen naar Australië

WAT IS UW DROOMVAKANTIE?

Voorbeeldreizen Australië

REIZEN OP MAAT NAAR AUSTRALIË

Reisinformatie

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.