'Mama voorstellen aan mijn nieuwe liefde'

'Mama voorstellen aan mijn nieuwe liefde' | TravelEssence
06 maart 2020 door

Het was eindelijk zover; mama kwam naar Nieuw-Zeeland. Na zes maanden in mijn eentje aan de andere kant van de wereld, was ik blij dat ik met iemand uit Nederland de schoonheid van Nieuw-Zeeland kon gaan delen. Het land waar ik langzaam maar zeker verliefd op was geworden.

We waren beiden nog nooit buiten Europa geweest. Dus we hadden geen idee wat we konden verwachten. We besloten TravelEssence in te schakelen voor persoonlijk advies. Op 20 december was het dan zover en konden we aan onze reis beginnen.

'Het ruisen van de zee, het turquoise blauwe zeewater, de witte schuimkoppen van de golven, het zachte witte warme zand tussen de tenen en de geur van gele en paarse brem die overal in bloei staat.'

Drie weken rondreizen door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Elke accommodatie was, zonder uitzondering, uniek. Van een chique boutique naar een lodge, afgelegen in de wildernis. We werden warm ontvangen door de Kiwi hosts. Zo ook in Dunedin. Hier verbleven we in een knusse studio in Otago Peninsula. Er werd ons de onbekende parel plekjes van Dunedin getipt.

Sandfly Bay was een van die plekjes. Verward door de naam had ik er niet zoveel trek in. Ik dacht dat het strand vol zou zitten met sandflies. Na wat research kwam ik erachter dat het strand zijn naam te danken had aan het vliegende zand afkomstig van hoge zandduinen. We hadden het hele strand voor onszelf. Het ruisen van de zee, het turquoise blauwe zeewater, de witte schuimkoppen van de golven, het zachte witte warme zand tussen de tenen en de geur van gele en paarse brem die overal in bloei staat. We liepen richting een zeehonden kolonie. Een van de zeehonden besloot voor onze neus een privé optreden te geven. Waggelend liep hij over het strand de zee in.

Dit pareltje bleek achteraf een van velen te zijn. Door de strakke organisatie en communicatie vanuit TravelEssence een relaxte vakantie gehad en tegelijkertijd onwijs veel gedaan. Er is gewandeld, gereden, gelachen, gekletst, gekookt, gegeten, wijn gedronken en vooral erg genoten. Mocht je ooit de kans krijgen om een dusdanige reis met een van je ouders te maken. Doen! We kijken nog vaak terug op ons avontuur.

Vanaf juli 2019 woonde Janne een half jaar in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde de Bachelor of Applied Science aan the Ara Institute of Canterbury. In de weekenden en vakanties werden er veel trips door het Noorder- en Zuidereiland gemaakt. Janne genoot van de Kiwi-vriendelijkheid en de prachtige, Nieuw-Zeelandse natuur. Sinds februari 2020 loopt ze stage op de marketingafdeling van TravelEssence.