Koala’s spotten in het wild #DreamNowTravelLater

Koala’s spotten in het wild #DreamNowTravelLater | TravelEssence
25 april 2020

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Judi deelt graag haar verhaal met u over een prachtige wandelroute op Magnetic Island, Australië.

Een grote groene oase

Magnetic Island en zijn prachtige stranden, natuur en ontspannen levensstijl maken het een perfecte vakantiebestemming. Ik vind Magnetic Island sowieso een heerlijke plek aan de Oostkust en makkelijk te bereiken met een ferry vanuit Townsville. Na een half uur varen kom je aan bij het eiland, wat echt een grote groene oase is met prachtige stranden en gezellige restaurantjes.

Het is het enige eiland aan de noordzijde van Queensland waar u een prachtig stuk natuur kunt bewonderen in het nationale park, wat meer dan de helft van het eiland beslaat. De bebossing bestaat met name uit eucalyptusbomen (voedsel van de koala’s!) en u vindt hier de driehoekige Norfolk Pine Trees. Ook is het eiland de thuisbasis van wallabies, echidnas, possums en meer dan 100 soorten vogels.

Historische wandelroutes

Naast dat u het tropische klimaat kunt ervaren op het eiland, is er ook een stuk historie te vinden. Op het eiland zijn nog resten te vinden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze kunt u ontdekken tijdens een van de vele wandelroutes die het eiland rijk is.

Mijn favoriete wandeling is de Forts Walk. Deze wandeling van zo'n 4 kilometer, leidt tot fascinerende historische WWII fortificaties en infrastructuur. Naast de fortificaties is hier de kans groot om koala's te spotten. Andere wandelaars leggen met stokjes pijlen op het pad om zo aan te geven dat er een koala ergens zit/slaapt.

Maar mijn letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze wandeling zit aan het einde: als je de top bereikt, word je getrakteerd op een 360 graden view over het eiland! Dat is de wandeling van circa 1,5 uur meer dan waard.

Bent u niet zo’n wandelaar? Niet getreurd! In de directe omgeving van een aantal van onze accommodaties op Magnetic Island - gewoon in een woonwijk (!) - zijn ook koala’s te spotten. Er staan hier veel eucalyptusbomen en tijdens een rondje door de wijk samen met de eigenaresse, spotte ik 7 koala's!

  • Prachtig uitzicht over Magnetic Island
    Prachtig uitzicht over Magnetic Island
  • Op zoek naar aanwijzingen voor koala's
    Op zoek naar aanwijzingen voor koala's
  • Koala gespot!
    Koala gespot!
Onze online presentaties geven meer informatie over reizen in Australië. Schrijf u nu in!