3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Makarora & Queenstown

3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Makarora & Queenstown | TravelEssence
13 maart 2017

In de laatste aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland bezoekt Geraldine Makarora, Mount Aspiring National Park en Queenstown. De ‘wow’s’ en de ‘wha’s’ zijn even op, want dit keer is zij echt stil van de prachtige natuur en de verschillende ansichtkaarten die zij tijdens de reis over het Zuidereiland is tegengekomen. Haar conclusie is dan ook: het is een lange reis naar Nieuw-Zeeland, maar het is het meer dan waard.

Voor het programma 3 op Reis maakte BNN, in samenwerking met TravelEssence, een rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De eerste aflevering stond in het teken van de Tasman Glacier en Lake Tekapo. In de tweede aflevering bezocht Geraldine het avontuurlijke Wanaka.

De lodge van Crazy Pete in Makarora

In het kleine plaatsje Makarora, dat slechts zeventig inwoners telt, vindt u de Wild Earth Lodge van Crazy Pete en zijn vrouw Janine. Zij hebben de lodge zelf ontworpen en u kunt hier verblijven in een van de kamers met een badkamer. U kunt eten, ontspannen en kletsen met Pete en Janine in de gedeeltelijke woonkamer. Mocht u liever wat meer privacy hebben, dan kan dat ook. U kunt uw eigen huisje met keuken huren.

De Wild Earth Lodge van Crazy Pete in Makarora, Zuidereiland van Nieuw-Zeeland Wild Earth Lodge van Pete en Janine

Geraldine verblijft bij de lodge van Crazy Pete. Zij wordt hier verrast door het prachtige uitzicht en door de geluiden van de schapen bij het wakker worden. Pete neemt Geraldine mee voor een ritje in zijn stoere wagen. Tijdens het bereiden van het diner laat hij haar een echte Nieuw-Zeelandse delicatessen proeven. Iets met pannenkoeken en vis.

Mount Aspiring National Park

Makarora is de uitvalbasis voor een bezoek aan Mount Aspiring National Park in Nieuw-Zeeland. Het nationale park staat bekend om de ruige natuur. Van valleien en rivieren tot met sneeuw bedekte bergen en watervallen.

Geraldine gaat op pad met Wilkin Jet & Helicopters. Tijdens de Siberia Wilderness Adventure tour ervaart zij de veelzijdigheid van de natuur vanuit drie verschillende perspectieven. Zo maakt zij een helikoptervlucht, gaat ze twee uur lang wandelen en maakt zij een tocht over het water met een jetboat.

Jetboat in Mount Aspiring National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland Per jetboat door Mount Aspiring National Park

Queenstown

Geraldine sluit haar rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland af in Queenstown. Het vroegere mijnstadje is vandaag de dag de Adventure Capital van de wereld. Deze naam heeft Queenstown te danken aan de eerste commerciële bungeejump dat hier plaatsvond. Maar wij snappen heel goed dat dit iets te avontuurlijk is. U kunt in Queenstown ook kanoën, raften en wandelen. Voor wijngaarden, musea en gezellige restaurants bent u in deze stad ook aan het juiste adres.

De ervaringen van Geraldine in de derde aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland kunt u met ons terugkijken:


Vorig jaar maakte ook Dennis voor 3 op Reis een rondreis Down Under. Hij maakte een roadtrip van Melbourne naar Sydney.