Walvissen spotten in Kaikoura

Walvissen spotten in Kaikoura | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Kaikoura
Omgeving Op zee
Duur Halve dag
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
 

Vol spanning staat u op het dek van de boot, turend naar de zee. Ineens ziet u de enorme staart van een walvis voor u. Het zicht van de reuzen van de zee blijft altijd bijzonder. Voor de kust van Kaikoura komen verschillende soorten walvissen voor waaronder potvissen. Vandaar dat het plaatsje wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten.

Op pad met Whale Watch Kaikoura

Vanuit Kaikoura worden er het hele jaar door verschillende whale watch tours georganiseerd door onder andere Whale Watch Kaikoura. Deze organisatie is in 1987 door Maori opgericht vanwege de hoge werkloosheid in Kaikoura. De link tussen walvissen en de Maori is snel gelegd. Volgens een Maori-legende kwam de voorvader Paikea op de rug van een walvis in Nieuw-Zeeland aan.

Spot walvissen in Kaikoura, Nieuw-Zeeland met Whale Watch Kaikoura

Alle tochten zijn afhankelijk van het weer en de conditie van de zee. Er is geen garantie dat u walvissen zult zien, want het blijven eenmaal wilde dieren met een eigen wil. De boot van Whale Watch Kaikoura is uitgerust met een onderwatermicrofoon om de walvissen te lokaliseren en een motor die weinig geluid maakt. Op deze manier kan de boot dichtbij de dieren komen. Een gids vertelt u tijdens de 2,5 uur durende boottocht van alles over de walvissen en de omgeving. Tijdens de tocht kunt u niet alleen walvissen verwachten. De kans is groot dat u ook pelsrobben, dolfijnen en albatrossen te zien krijgt.