Ontmoetingen met de locals

Ontmoetingen met de locals

Een reis door Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder kennis te hebben gemaakt met de locals en de cultuur van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land. Wij hebben daarom een aantal verschillende activiteiten op een rij gezet, die u een kijkje geven in het leven van deze liefdevolle mensen.

Ervaar de cultuur van een Maori stam

De Maori hebben veel van hun tradities en rituelen behouden en laten u hier graag kennis mee maken. Ga bijvoorbeeld op pad met een Maori familie waarbij u leert over de levenswijze en gebruiken van de lokale stam waar zij toe behoren. U vervaardigt zelf traditioneel gereedschap, proeft een typisch Maori gerecht, woont een welkomstceremonie bij en luistert naar eeuwenoude verhalen.

De verbinding met de natuur en het land is van groot belang binnen de Maori cultuur. Tijdens een wandeling door een Nieuw-Zeelands woud laat uw Maori gids de heilige plekken zien. Ook leert u over de geneeskrachtige werking van planten en brengt uw gids het gebied tot leven met lokale legendes en verhalen. Tijdens een ontmoeting met de Maori wordt u onderdeel van hun bijzondere cultuur en zult u de gastvrijheid voelen van dit vriendelijke volk.

Op pad met de locals

In Nieuw-Zeeland is zoveel te zien en te beleven, dat het soms een beetje overweldigend is. Gelukkig wonen in Nieuw-Zeeland genoeg gastvrije mensen die u met veel plezier rondleiden of meenemen op een excursie. Zo kunt u op pad gaan met die ietwat eigenaardige maar o zo vriendelijke Johnny. Of torpedo vissen met de Nederlandse Joof, die hier in 1982 naar toe is verhuisd.