Wikitoria Maori Day Tour - Go Native

Wikitoria Maori Day Tour - Go Native
OntvangstWikitoria Oman
Locatie Rotorua
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte 1 tot 4 personen, 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 
PrijsindicatieVanaf € 250,-

“E hoa ma, ina te ora o te tangata” met deze woorden nodigt Wikitoria u uit om als vriend de levenskrachten te delen. Wikitoria is een van onze Maori vrienden uit Rotorua en tijdens een dag met haar ontdekt u de Mauri-Ora (het besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn). Wilt u meer te weten komen over de Maori cultuur? Ga dan een dag op pad met Wikitoria. Op een persoonlijke manier leert ze u alles over haar cultuur en de bijbehorende traditionele geneeskunde.

Wilt u Wikitoria beter leren kennen? Op ons blog kunt u vast kennismaken met deze wereldvrouw!

Ontdek Rotorua met de Maori cultuur en geothermische aspecten

Rotorua kent de grootste populatie Maori in Nieuw-Zeeland, want 40% van Rotorua bestaat uit Maori. Als Maori ziet Wikitoria het dan ook als een eer om u de rijke Maori cultuur in Rotorua te laten zien, de cultuur van toen en nu. Wikitoria noemt Rotorua ook wel Papatuanuku, wat Moeder Aarde betekent. De reden van deze bijnaam is de aanwezigheid van geisers, warm bubbelende modder en de rook die uit de openingen van de aardkost komt. Kortom, Rotorua is een echt geothermisch gebied. Al honderden jaren komen bezoekers van over de hele wereld naar Rotorua om te ontspannen in de warme baden, die ook wel bekend staan om de therapeutisch genezende werking. Uiteraard is dit een van de aspecten tijdens een dag op pad met Wikitoria.

Een voorproefje: zo ziet de dag met Wikitoria eruit

De dag met Wikitoria begint bij een van haar favoriete plekken, namelijk het dorp van haar voorouders die de naam Papaiouru Marae draagt. In dit dorp gaat u een aantal stappen terug in de tijd naar de geschiedenis van de voorvader Tama Te Kapua. De voorvader bracht in de twaalfde eeuw de Te Arawa Waka (kano) vanuit Hawaiki naar Nieuw-Zeeland. Hawaiki ligt in het centrale Polynesië, een van de drie grootste eilandgroepen in de Stille Oceaan. Nadat Wikitoria u hier meer over verteld heeft, bezoekt u de historische Maori kerk aan de oever van Lake Rotorua. De familie van Wikitoria is al een lange tijd verbonden met deze kerk.

Het volgende onderdeel van de ‘Hikoi’ (de reis), brengt u naar het regenwoud, waar u een wandeling gaat maken. Tijdens de wandeling laat Wikitoria u planten zien die door de Maori gebruikt worden als medicijnen en als kruiden en specerijen in gerechten. U zult dan ook een aantal van deze kruiden en specerijen proeven tijdens de lunch. Zoals eerder al aangegeven, sluit u de dag met Wikitoria af in een van de warmwaterbronnen van Rotorua. Dit is een heilig plek voor de Maori en de bronnen bevatten 26 mineralen die uw huid verzachten.

TravelEssence klanten op pad met Wikitoria

Volgens veel van de TravelEssence klanten, die een dag met Wikitoria op pad zijn geweest, was deze dag een van de mooiste dagen tijdens de reis door Nieuw-Zeeland. Zo was voor Wim, Gré, Coby en Ernst de dag met Wikitoria ook geweldig:

“De dag met Wiki was geweldig. We hebben veel opgestoken, van de Maori cultuur en de samenwerking met de Britten. Het was een mooie rondrit. Haar neef vertelde over de vestiging in Rotorua, we kwamen langs heilige plaatsen, hebben lekker bij Wikitoria geluncht en Kawakawa thee gedronken, en genoten van de thermale baden in Waikite Valley.”
Gré & Coby, klanten van TravelEssence