4-daagse trektocht met de Maori van Te Urewera

Een reis die 1.000 jaar meegaat met de Maori van Te Urewera | TravelEssence
OntvangstHinewai
Locatie Urewera
Omgeving In het bos, In de bergen, In de natuur
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte 2 tot 12 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Goede conditie nodig, Niet geschikt voor minder valide
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Geniet van de natuur en cultuur, maar laat haar ook van jou genieten. In samenwerking met TravelEssence nemen de Maori van Te Urewera u daarom mee door het regenwoud. Een bos dat op zichzelf al prachtig is, maar door de verhalen adembenemend. Iedere boom heeft een verhaal en u plant uw eigen boom. Via Google Earth ziet u uw ‘stukje regenwoud’ groeien en zo wordt uw reis een ervaring die de rest van uw leven meegaat. En nog 1.000 jaar daarna.

4-daagse trektocht met de Maori van Te Urewera in Nieuw-Zeeland

Een van de grootste wildernissen van Nieuw-Zeeland

Te Urewera is een van de grootste wildernissen van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en de thuisbasis van een van de grootste Maori stammen van Nieuw-Zeeland: de Ngāi Tūhoe. Ondanks dat is Te Urewera toch een van de minder bekende natuurparken van Nieuw-Zeeland. Dit heeft te maken met de geïsoleerde ligging en de beperkte toegankelijkheid, waardoor de flora en fauna in dit gebied goed bewaard gebleven zijn. Te Urewera is dan ook zeker een bezoek waard voor iedere natuurliefhebber.

Van dichte regenwouden, rivierbeddingen en rotsformaties tot bergtoppen en meren die zorgen voor een uniek landschap. Zo ligt in dit gebied het indrukwekkende Lake Waikaremoana, wat - omringd door bomen van het regenwoud - een schitterend decor vormt voor een wandeling onder begeleiding van een Maori gids die u wegwijs maakt in de rijke cultuur, historie en natuur.

4-daagse trektocht met de Maori van Te Urewera in Nieuw-Zeeland

Samenwerking tussen de Maori en TravelEssence

Wij zijn trots op het feit dat we samenwerken met Te Urewera Treks en de plaatselijke Maori voor het gezamenlijke project tot herstel van het regenwoud dat in de jaren ’50 van de vorige eeuw werd gesloopt. Het gaat hierbij niet om het geven van een donatie en maar hopen dat er iets goeds mee gedaan wordt. Nee, u plant zelf negen inheemse bomen. Drie van deze bomen worden rond de 75 jaar oud, drie worden rond de 250 jaar oud en drie worden zelfs meer dan 1.000 jaar oud. Op deze manier levert u een bijdrage aan de Nieuw-Zeelandse natuur, waarvan vele generaties na u nog zullen genieten.

4-daagse trektocht met de Maori van Te Urewera in Nieuw-Zeeland

Het geeft u een bijzondere status door op deze manier bij te dragen aan de natuur in Nieuw-Zeeland en in het bijzonder het regenwoud van Te Urewera. Uw aandeel wordt namelijk bekroond met de status van Kaitiaki Tautoko, ook wel 'beschermer van het regenwoud'.

4-daagse trektocht door Te Urewera in het kort

Vier dagen lang gaat u met de Maori van Te Urewera op pad door het historische gebied. De lokale Maori gids brengt het regenwoud tot leven met zijn verhalen en legendes over de geschiedenis en cultuur van de Maori uit dit gebied. De dagen sluit u af bij een kampvuur onder het genot van een huisgemaakte maaltijd en een Nieuw-Zeelandse wijn.

4-daagse trektocht met de Maori van Te Urewera in Nieuw-Zeeland

Vanuit Rotorua bereikt u het startpunt in Hopuruahine, aan de oever van Lake Waikaremoana. Na een wandeling van vier à vijf uur bereikt u het Waiharuru-kamp waar u overnacht. De volgende drie dagen wandelt u vier tot zeven uur per dag en gaat de tocht langs een reeks van hoogtepunten midden in de natuur met bergen, ravijnen, bossen en watervallen. De uitzichten - met name bij zonsopgang en zonsondergang - zijn zo mooi dat u ze nooit meer zult vergeten.