nz cycle central otago
nz cycle central otago

5 mooie plekken om te fietsen in Nieuw-Zeeland

Fietsen, wij Nederlanders kunnen er wat van. Naar ons werk, voor de boodschappen, in onze vrije tijd en sommige mensen kiezen zelfs voor een fietsvakantie. Nederland is het fietsland! Maar we mogen Nieuw-Zeeland ook zeker niet onderschatten. Zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn prachtige fietsroutes te vinden. En stiekem wil elke Nederlander wel een stukje fietsen in het buitenland, toch?

Omdat wij heel goed begrijpen dat u ook in Nieuw-Zeeland graag gaat fietsen, delen wij met u vijf mooie plekken om te fietsen in Nieuw-Zeeland.

Direct naar:

Mountainbiken over de Otago Central Rail Trail

Tussen Dunedin en Central Otago op het Zuidereiland vindt u de 152 kilometer lange Otago Central Rail Trail. Vroeger was dit een spoorlijn, maar door snellere verbindingen is het spoor verwijderd. Niet heel erg, want het is nu een mooie route voor fietsers. U kunt zelf kiezen hoeveel dagen u de Otago Central Rail Trail fietst. Zo zijn er tochten van een dag tot vijf dagen, inclusief overnachting.

Het populairste stuk van de Otago Central Rail Tail ligt tussen Lauder en Oturehua. Hier kunt u de natuur van de Poolburn Gorge en de Ida Valley ontdekken. U fietst hier ook over de 110 meter hoge brug.

Verken op de mountainbike de omgeving van Lake Taupo

Fiets de Great Lake Trail en ontdek de omgeving van het grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. De Great Lake Trail is één van de 22 fietspaden van de ‘Nga Haerenga, The New Zealand Cycle Trail’ en bestaat uit vier verschillende routes. Zo is de K2K een mountainbikeroute naar de noordwestelijke oever van het meer. De route komt langs watervallen en panoramische uitzichten over Lake Taupo en Tongariro National Park. Het is aan te raden om deze K2K route van het westen naar het oosten te fietsen, dan hoeft u minder te klimmen en kunt u langere tijd dalen.

Ontdek de wijngaarden van Marlborough op de fiets

Verken op de fiets de Marlborough wijnregio, die 77% van de totale wijnproductie van Nieuw-Zeeland dekt. De fietstocht neemt u over landweggetjes mee door de wijngaardvallei. Onderweg stopt u bij wijnhuizen om de lokale wijnen te proeven. Karen Walshe woont al tien jaar in deze wijnregio en weet alles over de lokale gerechten en wijnen. U kunt samen met haar op pad voor een zes of tien kilometer lange tocht. Het is ook mogelijk om de wijnregio op eigen gelegenheid te ontdekken. Karen geeft u dan tips voor routes en zal u routebeschrijvingen meegeven.

Een wijngaard met op de achtergrond rotsachtige bergen in Marlborough, Nieuw-Zeeland
© TravelEssence
Stunning view in Marlborough region | New Zealand holiday

Fietsen door de natuur van Wanaka

Samen met Nieuw-Zeelanders John of Dan fietst u over heuvels en door bossen, terwijl u voortdurend uitzicht heeft op de Clutha River. Dit is de langste rivier op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Onderweg zult u ook genieten van uitzichten op Lake Wanaka en Mount Aspiring National Park

Wanaka Bike Tours biedt verschillende mountainbiketochten aan, zowel voor beginners als gevorderden. De tochten zijn zelfs te combineren met een helikoptervlucht, die u in de bergen afzet, waarna u verder kunt gaan mountainbiken.

Geraldine ging voor het programma 3 op Reis op pad met John en onze reisadviseur Bart mocht met Dan mountainbiken.

West Coast Wilderness Trail

Over kronkelende paden fietst u door regenwouden met bijzondere vogels, langs meren en over spannende bruggetjes over rivieren. Onderweg passeert u mooie uitzichtpunten en historische plekken. De in Nieuw-Zeeland geboren en getogen Chris weet de beste routes en vertelt u onderweg over de lokale bevolking van de West Coast.

U kunt kiezen voor één van de drie opties voor het fietsen van de West Coast Wilderness Trail:

Veel fietsplezier!

Ontdek meer reisverhalen

Van vijand tot vriend: het verhaal van de Nieuw-Zeelandse Johnny & Mickey

Abel in Australië: het familierecept van Aboriginal Juan Walker

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.