Nz blog 4 highlights johnny

Van vijand tot vriend: het verhaal van de Nieuw-Zeelandse Johnny & Mickey

Johnny en Mickey zijn twee echte Kiwi’s die na jarenlang vijanden te zijn geweest, besloten samen te gaan werken. Johnny als een echte West Coast legende en eigenaar van de Awakari Valley. Mickey als de, in eigen woorden, ‘real man’ en eigenaar van Outwest Tours. Wij vinden het weleens tijd om het verhaal van Johnny en Mickey met u te delen: van vijand tot vriend.

Het verhaal van de lokale legende Johnny Currie

Ziet u in een vallei in het westen van Nieuw-Zeeland ergens een man lopen met een verwilderde grijze coupe, een ietwat rondere buik, een modderige spijkerbroek en minimaal één hond naast zich? Dan is het zeer waarschijnlijk Johnny! Johnny is opgegroeid in het plaatsje Charleston en ondanks dat zijn vader riep “when you finish school, you go to town and get an apprenticeship. You are not going to be a bushman”, besloot Johnny te kiezen voor het back-to-basic leven en kocht hij de Awakari Valley.

Meer weten over de ‘real man’ Mickey?

Mickey is volgens eigen zeggen een echte man geworden in Vietnam, maar hij ging hier niet vrijwillig heen. Nee, Mickey had ‘kattenkwaad’ (of iets meer dan dat) uitgehaald en werd door de politie van Westport opgepakt. De politiechef gaf de vader van Mickey de volgende keuze: hij gaat de gevangenis in of hij gaat vechten in Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Hierop antwoordde de vader van Mickey: stuur hem maar naar Vietnam. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen Mickey terugkeerde van de Vietnamoorlog, besloot hij te kiezen voor het beroep ‘herten jagen’. Dit was een heel normaal beroep in Nieuw-Zeeland tijdens de jaren ’80 en ’90. Tijdens deze carrière ontstond de onenigheid tussen Mickey en Johnny, want Mickey jaagde op de herten in de vallei van Johnny.

Eind goed, al goed: het ontstaan van de vriendschap tussen Johnny en Mickey

Mickey besloot te stoppen met het jagen op herten en richtte in 2001 Outwest Tours op. Hij ging tours verzorgen langs oude goudmijnen in het Buller District. Echter, hier bleek weinig animo voor te zijn. Toen herinnerde Mickey zich ineens zijn vijand met een vallei vol edelherten, uitkijkpunten, eigen pancake rocks en een Maori grot: de Awakari Valley van Johnny. In deze vallei lijkt de tijd te hebben stil gestaan en Johnny is een lokale legende, een echte West Coast Kiwi met een avontuurlijk verhaal. Kortom, een mooie vallei om te laten zien aan nationale en internationale reizigers.

Maar Mickey had natuurlijk eerst iets goed te maken met Johnny. Gelukkig ging Johnny akkoord met de excuses van Mickey en mag hij nu als enige tours geven door de vallei van Johnny. En zo werd Johnny van boer en houthakker een verhalenverteller.

Tijdens de Johnny’s Journey tour neemt Mickey u mee naar de vallei van Johnny, waar Johnny zijn verhaal vertelt. Wilt u meer weten over de tour naar de vallei van Johnny? Neem dan een kijkje op de pagina van Johnny’s Journey.

Ontdek meer reisverhalen

Nz kiwi bird

Top 8 meest bijzondere dieren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol met dieren en dat is dan ook een van de vele redenen om een rondreis door… lees meer

Man op reis wijn2

Man op reis in Nieuw-Zeeland: wijndomein

“Er wonen bijna 150 duizend Chinezen in Auckland; een op de tien inwoners is een Chinees.” Harvie Ferguson wrijft… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.