Nz waiheke island drone water 2 joshua mccormack friends header
Nz waiheke island drone water 2 joshua mccormack friends header

4 highlights van Nieuw-Zeeland, à la TravelEssence

Over de highlights van Nieuw-Zeeland raken wij niet uitgepraat, want het land biedt talloze verrassingen. Van het geothermische gebied vol vulkanen in het noorden en de diepe fjorden in het zuiden tot de lokale bevolking die u met open armen ontvangt. Maar het is ons tóch gelukt om een selectie te maken: dit zijn 4 hoogtepunten à la TravelEssence!

Het maakt niet uit waar u naartoe reist – het Noorder- of Zuidereiland of misschien zelfs beide –, in Nieuw-Zeeland raakt u niet uitgekeken. Dus als u van plan bent om te gaan, dan staat er een prachtige (rond)reis op u te wachten! Wij helpen u graag om deze reis vorm te geven en hebben daarom 4 hoogtepunten voor u op een rij gezet:

Een trein rijdt dwars door de bergen in Nieuw-Zeeland

Ontmoeting met de lokale bevolking: de Maori en Kiwi's

Door op pad te gaan met de lokale bevolking leert u Nieuw-Zeeland pas écht kennen. Daarom mag een exclusieve ontmoeting met een Maori of Kiwi absoluut niet missen tijdens uw reis.

Johnny, de legende van Awakari Valley

Ontmoet bijvoorbeeld de lokale legende Johnny. U herkent hem meteen aan zijn verwilderde grijze coupe en modderige spijkerbroek. Johnny woont in Awakari Valley waar veel edelherten leven en hij ooit een rol als boer en houthakker vervulde. Vandaag de dag vertelt hij u verhalen en laat hij met trots zijn vallei zien.

De grootste Maori-stam

Reis naar de grootste Maori-stam, de Ngapuhi, in Bay of Islands. Hier vaart u over de Waitangi River langs afgelegen stranden, terwijl u luistert naar de legendarische verhalen over de regio. In 1840 werd in de Bay of Islands namelijk het Verdrag van Waitangi getekend tussen de Maori en de Britten.

Een tour door Rotorua met een lokale gids

“E hoa ma, ina te ora o te tangata”. Met deze woorden wordt u uitgenodigd door een lokale gids uit Rotorua. Dit is een gebied waarvan de bevolking voor 40% uit Maori bestaat. Hiermee kent de regio de grootste populatie van deze eeuwenoude cultuur.

Meeting the locals | New Zealand holiday
© TravelEssence

2. Een ontdekking met de natuur die alles biedt

Nergens is de natuur zo divers als Nieuw-Zeeland.. In dit land kunt u zowel vulkanen bewonderen als gletsjers beklimmen. Maar hier groeien ook ’s werelds grootste Kauri bomen die tot wel 60 meter hoog kunnen worden!

Bezoek een vulkaan op het Noordereiland

Daar waar Nederland bekend staat om de uitgestrekte weilanden met koeien, heeft Nieuw-Zeeland prachtig heuvelachtig landschap en… veel vulkanen. Het land telt maar liefst 18 slapende en actieve vulkanen, waarvan de meeste op of in de buurt van het Noordereiland liggen.

De 3 meest actieve vulkanen liggen in het Tongariro National Park. Hier maakt u prachtige wandeltochten vanuit het hoofdkwartier bij het hotel Chateau Tongariro. Deze variëren van licht tot zwaar. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de Tongariro Crossing, een vrij pittige wandeling langs ‘Mount Doom’ (bekend van Lord of the Rings), lavavelden en bergmeren.

Maak een cruise over Doubtful Sound

Ook staat Nieuw-Zeeland bekend om de fjorden. Er liggen maar liefst 14 fjorden in het Fiordland National Park en Doubtful Sound is zonder twijfel onze favoriet! Doubtful Sound is meer afgelegen en minder toeristisch dan de Milford Sound en vormt daarom dé plek voor een mooie ontdekkingsreis. Maak bijvoorbeeld een meerdaagse cruise langs regenwouden, bergen en watervallen.

Beklim bergen voor het mooiste uitzicht

Of reis naar Hawke’s Bay op het Noordereiland om de 400 meter hoge berg Te Make Peak te beklimmen. Op het hoogste punt wordt u getrakteerd op een wijds uitzicht over de regio. Tevens staat de regio bekend om de stad ‘Art Deco City’ Napier, de grootste Jan van Gent kolonie en het oudste wijnhuis van Nieuw-Zeeland, Mission Estate.


Explore the beauty of Doubtful Sound | New Zealand holiday
Discover beautiful forests | New Zealand nature
Stunning Seaview | New Zealand nature

3. Het proeven van culinaire hoogstandjes in Nieuw-Zeeland

Vergeleken met Frankrijk is Nieuw-Zeeland een jong wijnland. Maar waar Frankrijk er eeuwen over heeft gedaan om tot perfecte wijnen te komen, heeft Nieuw-Zeeland in nog geen dertig jaar al een sterkte reputatie binnen de internationale wijnwereld weten te verwerven.

Schuif aan bij uw hosts om de Nieuw-Zeelandse keuken te proeven onder het genot van een goed glas wijn. Of dacht u van een verblijf in een cottage op een wijngaard?

Gezellig barbecueën bij Mike en Sue

In Makarora maakt u kennis met lokale gastvrijheid van Mike en Sue. Ook hier geniet u van Nieuw-Zeelandse culinaire hoogstandjes: uw hosts staan namelijk zelf graag in de keuken! Maar u kunt hier ook aanschuiven voor een échte Kiwi barbecue. Vanaf de veranda ziet u de zon achter de bergen zakken, terwijl u het vlees nogmaals omdraait en de lekkerste wijnen proeft.

De perfecte wijn bij uw eten in Matakana

Dat goede wijnen heerlijk eten completeren, weten ze in Matakana als geen ander. Terwijl het eten wordt uitgeserveerd en u een slok neemt van uw wijn, kijkt u uit op het glooiende landschap vol wijngaarden.

Als u hier verblijft, krijgt u geen ontbijt bij de accommodatie. In plaats daarvan wordt u op zaterdagochtend meegenomen naar de Matakana Village and Farmers market. Een gezellige markt die favoriet is onder de locals!

Join the locals and visit the Matakana Village Farmers Market

4. Het comfortabel reizen van highlight-naar-highlight via de mooiste routes

Tijdens uw rondreis rijdt u van highlight naar highlight via de mooiste routes. Gaat u per auto of toch per fiets?

Rijd over de mooiste autoroutes door de bergen

Rijd dwars door de Zuidelijke Alpen over de Arthur’s Pass langs meren, bossen en met sneeuw bedekte bergen van de Milford Sound Highway. Of over Lewis Pass, een persoonlijke favoriet van Andrew. Tijdens vrijwel elk bezoek aan Nieuw-Zeeland rijdt hij deze autoroute voor zijn plezier. En dat is niet voor niets: de route begint in het regenwoud en kronkelt de Lewis Pass op, waar u door weids graslandschap en langs de Waiau-rivier rijdt.

Nieuw-Zeeland staat bekend om de autoroutes die door het landschap glijden. Daarom biedt een autorondreis de perfecte gelegenheid om het land te verkennen.

Of stap op de fiets!

Wij Nederlanders zijn en blijven fietsers. Ook aan de andere kant van de wereld stapt u eenvoudig op de fiets, maar dan staat u een heel andere fietstocht te wachten. Zo kunt u over een oude spoorlijn fietsen, die u door tunnels en over bruggen leidt. Tijdens deze tocht ontdekt u de omgeving tussen Dunedin en Central Otago met mooie vergezichten en wijngaarden. Aan het einde van de route stapt u voldaan van de fiets, om uw reis af te sluiten met een heerlijke Pinot Noir.

Iemand verkent de omgeving van Central Otago per fiets

Ontdek meer reisverhalen

Meet the locals | New Zealand holiday

Ontmoet de local: “Hi, nice to meet you. I am Pete, Crazy Pete from Makarora"

Trees in Waipoua forest | New Zealand holiday with kids

Reizen met kinderen naar Down Under, zo doet u dat!

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.